14 Mart 2008 Cuma

Microsoft'tan üç yeni ürün


Microsoft Türkiye, ''dünyanın en gelişmiş sunucu işletim sistemi'' Windows Server 2008, SQL Server 2008 ve VisualStudio 2008'i İstanbul'da tanıttı.

"Kahramanlar Aramızda" teması ile yapılan tanıtımda konuşan Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan, işletmelere akıllı gelecek nesil, bütünleşik ve verimli bir platform yarattıklarını belirterek, "Üç üründen oluşan dinamik platform, büyük veya küçük tüm işletmelere en gelişmiş ve güçlü bilişim teknolojisi altyapısını kuruyor" dedi.

Windows Server 2008'in, SQL Server 2008 ve Visual Studio 2008 ile birlikte hızlı geliştirme ve güçlü kullanıcı deneyimi, işletmelerin CRM ve ERP gibi alanlardaki uygulamalarına yüksek verimlilik kazandırdığını kaydeden Arkan, aynı zamanda tüm iş uygulamalarının "yeni kuşak" internet ve çalışma ağı uygulamalarıyla birlikte çalışmasına imkan vererek günümüzün bilişim kahramanları için sağlam, güvenli, güvenilir ve uyumlu, birlikte çalışabilir bir ortam sağladığını dile getirdi.

Arkan, "Bu ürünler şirketlerimizin Türkiye için daha fazla değer üretmesine ve ekonomideki verimliliğin artmasına ciddi bir katkı oluşturacaklar. Türkiye'nin bilişimle kalkınmasına büyük destek sağlayacaklar" diye konuştu.

Microsoft International Başkan Yardımcısı ve Microsoft Ortadoğu ve Afrika Başkanı Ali Faramawy da sunulan platformun, iş zekası, sanallaştırma, bilgi koruma, güvenlik, veri denetimi ve internet özellikleri ile bilişim teknolojilerindeki hızlı dönüşüme katılmaları için işletmelere sağlam bir altyapı sunduğunu belirterek, "Yeni ürünlerimizin kazandıracağı altyapı sayesinde artacak verimlilik ve rekabet avantajının Ortadoğu ve Afrika ülkeleri ekonomilerine çok ihtiyaç duydukları bir ivme kazandıracağına inanıyorum" dedi.

Yeni uygulamalar için yeni platform

Verilen bilgiye göre, Windows Server 2008, SQL Server 2008 ve VisualStudio 2008 ile birlikte en zorlu iş uygulamalarını yaratmak ve kullanmak için daha güvenli, daha dayanıklı ve esnek bir platform sunuyor.

Yeni sunucu, yazılım geliştiricisi ve bilgi tabanından oluşan bu platformun sunduğu zengin kullanıcı deneyimi ile uygulamalar kolayca kurulabilir ve yönetilebilir hale geliyor.

Windows Server 2008, özellikle çalışma ağı kullanımı, ileri güvenlik özellikleri, uzak uygulamalara erişim, merkezi sunucu yönetimi, performans ve dayanıklılık izleme araçları, geliştirme ve dosya sistemi konularında üstün bir performans sergileyerek, işletmelere ciddi bir verimlilik artışı getiriyor.

Windows Server 2008'in içinde kurulu olarak gelen Hyper-V Sanallaştırma teknolojisi ile işletmelerin sistem değişiklikleri fiziksel ortamdan soyutlanıyor ve "sanal bir platform" yaratılıyor.

Microsoft SQL Server 2008 ise, Microsoft'un veri platformları için getirdiği "Her Yerde, Her Zaman, Sizin Veriniz" vizyonunda ileriye doğru atılmış çok önemli bir adım oluşturuyor.

Sistemin bir parçası olan Visual Studio 2008 ise, yazılımcıların yüksek kalitede ve zenginlikte sonuçlar veren, birbirleriyle bağlantılı uygulamalar geliştirmesini mümkün kılıyor ve kurumların doğru ve etkin kararlar almalarını sağlayacak bilgiye ulaşarak analiz etmeleri için gerekli altyapı ve araçları sunuyor.

0 yorum:

Yorum Gönder