25 Mart 2008 Salı

Panasonic'in FX35'i Türkiye'de

Panasonic firması 25 milimetre'lik ''ince'' fotoğraf makinesi Lumix FX35'i Türkiye'de satışa sundu.

10.1 megapiksele sahip Panasonic Lumix FX35; 4x optik zumlu, f2.8 parlaklık sağlayan, 25 mm. geniş açılı Leica DC VARIO-ELMARIT merceğe sahip bulunuyor.

25 mm.lik ultra geniş açılı mercek sıradan 35 mm.’lik kameralara oranla aynı çekim mesafesinden yaklaşık iki katı görüntü yakalamaya imkan sağlıyor.

Ayrıca, 3 megapiksel çözünürlük modunda Ekstra Optik Zum Fonksiyonu ek büyütme imkanı sağlıyor ve CCD’nin orta kısmını kullanarak zum gücünü 7.1x’e çıkarıyor.

Yeni Akıllı Otomatik mod

Panasonic, yeni fotoğraf makinesinde en yüksek işletim kolaylığı ve yanlış çekimlerin azaltılmasını sağlamak üzere, Akıllı Otomatik mod kullandı. Bu mod, Panasonic Lumix FX35’e entegre edilmiş olan Akıllı Pozlama özelliği ve dijital kırmızı göz düzeltmenin de dahil edilmesiyle geliştirildi.

El titremesini telafi etmek için Optik Görüntü Sabitleyici (Mega O.I.S.) ve hareket bulanıklığını tespit edip aynı zamanda gideren Akıllı ISO Kontrolü, tüm Lumix kameralarında olduğu gibi Panasonic Lumix FX35’te de yer alıyor.

Kırmızı göz sorunu sona eriyor…

Yüz Tanıma (Face Detection) özelliği, kameranın insan yüzlerini tanımasına ve yüzlere odaklanıp pozlamayı otomatik olarak ayarlamasına yardımcı olurken, Panasonic Lumix FX35 ile kırmızı göz etkisi otomatik olarak dijital biçimde düzeltilebiliyor.

Hızlı Oto Fokus (AF) Sistemi, Oto Fokus (AF) süresini en aza indirgeyerek her çekim fırsatından en iyi sonucu elde etmek amacıyla, kameranın deklanşöre daha yarıya kadar bile basmadan nesneye odaklı kalmasına imkân sağlıyor.

Yeni eklenen Akıllı Pozlama Fonksiyonu, resim içinde parlaklık seviyesini bölgesel olarak tespit ederek düşük ışıklı alanlarda pozlamayı ayrı bir şekilde artırarak resmi düzenliyor.

Tam ekran seyir için geniş ekranlı (16:9) bir HDTV’yle uyumlu olan 1920x1080 piksel HD (yüksek tanımlı) kalitesinde fotoğraflar çekilebilen makine, 2.5 inçlik geniş ve 230 bin nokta yüksek çözünürlüklü bir LCD’ye sahip.

Enerji tasarrufu sağlayan Venus İşlemci IV ise hem el titremesini önleyen Mega O.I.S’te, hem de hareket bulanıklığını bastıran Akıllı ISO Kontrolü’nde saptama doğruluğunu ve düzeltici etkiyi yükseltmek amaçlanmış.

Venus İşlemci IV; Panasonic Lumix FX35’in ISO 6400’e uygun bir ayarda kayıt yapmasına izin veren, neredeyse tam karanlıktaki nesneleri flaş kullanmadan yakalamak için gerekli Yüksek Hassasiyet Modunu da destekliyor.

Panasonic Lumix FX35’te deklanşör süresi, 0.005 saniye kadar kısa ve kameranın hızlı yanıtı anlık ve hazırlıksız fotoğraf fırsatlarını yakalamayı kolaylaştırıyor.

Tek şarjla 290 çekim

Venus İşlemci IV görüntüleme motoru Panasonic Lumix FX35’in uzun batarya ömrüne katkı sağlarken, geniş, parlak LCD’sine rağmen tek sefer şarj edilmiş bataryayla yaklaşık 290 çekim yapılabiliyor.

SDHC/SD Hafıza Kartına kayıt ve kopyalamayı desteklemek için kamerada yaklaşık 50 MB dahili hafıza bulunuyor.

Panasonic Lumix FX35, kullanıcıların tüple dalış, vs. sırasında sualtı çekimleri yapabileceği opsiyonel bir su geçirmez kabıyla (DMW-MCFX35) kullanılabiliyor.


0 yorum:

Yorum Gönder