18 Mart 2008 Salı

Kablosuz hızlı görüntü transferi


Hızla gelişen teknoloji sınır tanımıyor. Yüksek çözünürlüklü görüntüleri izlememizi sağlayan televizyon teknolojilerinden sonra şimdi de bu görüntüleri multimedya araçları arasında kablosuz olarak yüksek hızda transfer edebilen bir teknoloji geliyor.

Las Vegas'taki Consumer Electronic Show'da (CES) ev eğlence sektörünün yeni trendleri televizyonlar, multimedya çalarlar, düz panel ekranlar büyük kabinlerde sergilendi. En çok ilgi çeken gelişme ise ev eğlence ürünlerinden çok, bu ürünlerin arasında kurulan kablosuz bağlantılardı.

Artık firmalar video kameralar, televizyonlar, oyun sistemleri ve multimedya çalarlar üzerinde daha yüksek kapasiteli kablosuz bağlantı kurmanın yollarını arıyor.

CES'te SiBeam yüksek çözünürlüklü görüntü ve sesleri multimedya çalarlardan televizyona aktaran kablosuz işlemcisini tanıttı.

SiBeam'in yeni teknolojisiyle aynı odadaki bir multimedya çalarla duvara asılı bir televizyon kablosuz olarak bağlanabilecek.

Tanıtımda firma, multimedya çalardan televizyona yüksek çözünürlüklü video için yeterince hızlı olan saniyede 2 gigabit hızında data gönderdi.

Fakat firmanın ilk ticari çipleri, 2009'un başlarında Panasonic monitörlerinde kullanılacak, tanıtımdaki kapasitesinden daha iyi olacak. Hedeflenen hız ise 4 gigabit.

Son kullanıcı kablosuz data tranfer teknolojisini tanıyor. Fakat Wi-Fi ve Bluetooth teknolojileri kablosuz eğlence merkezi için olası ihtiyaçları karşılayacak şekilde dizayn edilmediler.

Wi-fi 2.4 gigahertz elektromanyetik dalga bant genişliği kullanıyor. Ancak kablosuz yüksek çözünürlüklü data alış-verişi için 60 gigahertz bant genişliği kullanmak gerekiyor.

0 yorum:

Yorum Gönder