17 Mart 2008 Pazartesi

Firefox 3.0'ın betası rakiplerinden daha hızlı


Geçtiğimzi pazartesi günü duyurusu yapılan Firefox 3.0'ın Beta 4'üyle ilgili kullanıcılardan gelen ilk raporlara göre Mozilla'nın yeni browser'ı rakipleri Internet Explorer, Opera ve Safari'nin en son versiyonlarından çok daha hızlı çıktı.

Amerikan Computerworld web sitesinde yayımlanan habere göre, Mozilla'nın geliştirme ekibi yeni versiyonun hız performansını artırmak için özellikle çalıştı. Sonuçta açık kaynaklı browser'ları karmaşık Web 2.0 uygulamalarıyla çalışan en hızlı browser konumuna geldi.

Mozilla'nın başkanı Mike Schroepfer, uzun bir zaman performans üzerinde çalıştıklarını belirterek "Firefox 3.0'un son betası en iyisi oldu. İlk beta Firefox 2.0'dan daha iyiydi. İkinci beta ise birinciden daha iyiydi. En son çıkan beta ise hepsinden daha iyi oldu" diye konuştu.

Firefox 3.0'un beta 4'ünün yayınlanmasının ardından kullanıcılar ve blogger'lar diğer browser'larla çok sayıda karşılaştırmalı testler uyguladı.

Mozilla Links blog'una gönderilen Percy Cabello'nun SunSpider'da yaptığı JavaScript performansı testine göre Mozilla'nın yeni browser'ı Opera 9,5 beta'dan yüzde 53 daha hızlı. Apple'ın Safarisi'nden ise iki kat daha hızlı. Firefox 3.0 Beta 4, Internet Explorer 7.0'ın ise 3 katıhıza sahip.

Mozilla'nın yeni browser'ı hakkında çıkan tüm bu olumlu yorumlara rağmen Firefox halen beta sürümünde ve tam sürüm çıktığında ortaya çıkacak sonuçların ne olacağı da şimdiden merak konusu oldu.

0 yorum:

Yorum Gönder