15 Mart 2008 Cumartesi

İnternet televizyonu ‘vergiTV’ yayına başladı

PricewaterhouseCoopers (PwC) Türkiye’nin, “www.vergitv.com” adresinden mali ve ekonomik konulara odaklı “vergiTV” adlı internet televizyonu yayına başladı.
ANKARA - PricewaterhouseCoopers (PwC) Türkiye vergi hizmetleri ortağı ve VergiTV Genel Yayın Yönetmeni Zeki Gündüz’ün açıklamasına göre, sitede sektör temsilcileriyle yapılan röportaj ve söyleşiler, transfer fiyatlaması, serbest bölgeler, KDV ve gümrük, finans ve enerji, gayrimenkul sektörü, kurumlar vergisi, yeni Türk Ticaret Kanunu, dönemsonu işlemleri, TV haberleri ve mali bültenler gibi verginin güncel konularıyla ilgili videolar gösteriliyor.

Sitede ücretsiz üyelik sistemi ile kullanıcılar videolar hakkında yorumlarda bulunabiliyor, seçtikleri videoları da istediği kişilere gönderebiliyor.

Bu alanda, dünya ölçeğinde teknik alt yapısı iddialı, güzel bir çalışma yaptıklarını belirten Gündüz, şunları kaydetti:
“Dünyada trend internette sesli/görüntülü/interaktif oluşumlara dönüştü. Bu alanda bir nevi sosyal sorumluluk olarak gördüğümüz, bilginin paylaşımını, yaygınlaştırılmasını ve kolay erişimini projelerimizde gerçekleştirmeye devam edeceğiz.”

Gündüz, PwC Türkiye Vergi ve Mali Hukuk Hizmetleri birimi tarafından 1 Şubat 2003’te vergi, gümrük, mali gündem gibi konular başta olmak üzere vergi mevzuatı ve uygulamaları konusunda çevrimiçi (on-line) bilgi sağlamak amacıyla kurulan “VergiPortalı.com”un da genişleyen içeriği, yeni görüntü tasarımı ve teknoloji altyapısı ile baştan aşağı yenilendiğini bildirdi.

VergiPortalı.com’da vergi ile ilgili pratik bilgiler, hesaplama araçları, transfer fiyatlaması, özel hesap dönemi, serbest bölgeler, irtibat büroları, uyuşmazlık gibi konular ve aylık mali takvimlerin yanı sıra PwC tarafından yayınlanan vergi ve gümrük bültenlerine ulaşılabiliyor.

Kaynak : www.ntvmsnbc.com

1 yorum: