18 Mart 2008 Salı

Türk bilim adamının başarısı


Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Batu Erman, en iyi araştırmacıları Avrupa araştırma alanına kazandırmak amacıyla verilen ''Marie Curie Mükemmeliyet Ödülü''ne değer bulundu.

Erman, 5 araştırmacı arasına girerek Marie Curie Mükemmeliyet Ödülü'ne layık görülen ilk Türk Araştırmacı ünvanını kazandı. AB Çerçeve Programı Uluslararası Yeniden Entegrasyon Programı kapsamında Türkiye'ye dönen Erman, "Molecumer Biological Targeting of T Lymphocyte Signal Transduction and Development" konulu çalışması ile Avrupa'nın bilim elçileri arasına girmeyi başardı.

En iyi araştırmacıları Avrupa Araştırma Alanı'na kazandırmak ve Avrupa Araştırma Alanı'nın görünürlüğünü artırmak amacıyla 2003 yılından bu yana gerçekleştirilen "Marie Curie Excellence Awards / Marie Curie Mükemmeliyet Ödülü (EXA)" ilk kez bir Türk Araştırmacı'nın oldu.

Brüksel'de 12 Martta yapılan ödül törenindeki konuşmasında TÜBİTAK bursları ile başlayan girişimlerine Marie-Curie programları ile farklı bir boyut kattığını ifade eden Doç. Dr. Erman, ödülünü Avrupa Komisyonu'nun Bilim ve Araştırmadan Sorumlu Komiseri Janes Potocnik'ten aldı.

0 yorum:

Yorum Gönder