30 Mart 2008 Pazar

Robotların kıyasıya dövüşü


Tokyo'daki Korakuen Stadyumu, güreş müsabakası yerine bu kez robotların dövüşüne sahne oldu. Yarışmacılar, yılda iki kez yapılan Robo-One Şampiyonası'na özel dizayn edilmiş robotlarıyla katıldılar.

Japon çocukların bir animasyon filmi izler gibi ilgi gösterdikleri robot dövüşleri reality şovları andıran görüntülere sahne oldu.

Etkinliğe katılan robotlar şampiyona için özel olarak biçimlendirildiler. Ortaçağ prensinden kübik şekle kadar 112 farklı robot şampiyonluk için mücade etti. Finale ağırsiklet ve hafifsiklete toplam 45 robot kalabildi.

Hafifsiklette Güney Koreli Jeon Young Sun'un yaptığı Teakwon-V isimli robot şampiyon olarak sahibine 10 bin dolar kazandırdı. Mühendis olan Sun, "Japonlar'ın gelişmiş robot teknolojisini görmek için iyi bir şanstı.

Bazıları Güney Kore'nin teknolojisinin yetersiz olduğunu söylüyor, ancak ben hiç de öyle olmadığını gösterdim. Biz teknolojimizi geliştirdik ve her geçen gün daha da ilerliyoruz, Japonlar'la mücadele edebilecek hale geldik" diye konuştu.

Ağırsiklette ise Naoki Maru adlı Japon mühendisin "King Kaiser" isimli robotu zafere ulaştı.

Japonya, dünyadaki robotların yüzde 40'ını barındırıyor. Amatör ya da profesyonel çok sayıda kişi robot bilimiyle uğraşıyor. Bu sektörde ciddi paralar dönüyor ve ideal robotu oluşturabilmek için fazlasıyla enerji harcanıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder