19 Mart 2008 Çarşamba

Pamukkale'den beyin fırtınası


Pamukkale Üniversitesi Türkiye'nin gençlerini tartıştıracak bir organizasyona imza atıyor. Üniversitesinin Münazara Kulübü tarafından düzenlenen organizasyon 7 Mart'ta başlayacak 9 Mart'ta sona erecek. Etkinlikte üniversitelerin münazara takımlarından 250 katılımcın yer alması bekleniyor. Türkiye'nin marka marka haline getirilmesi için atağa geçen Pamukkale Üniversitesi Münazara Kulübü; öğrencilerin gündemdeki konularla ilgi geniş bir vizyona ve ikna yeteneğine sahip olmalarına yardımcı olmayı hedefliyor.

6 KEZ YARIŞACAKLAR

"Düşündüğünüz için varsanız, tartışmayı dövüşmekten ya da hakaret etmekten farklı bir olgu olarak kabul ediyorsanız, ülkenizin sorunlarına ve yaşadığınız yüzyılın gelişmelerine duyarsız kalamıyorsanız," fikir tartışmasına katılın sloganıyla hazırlanan turnuada yarışmacılar15 dakika önceden verilecek olan konuları Türkçe olarak tartışacak. Avrupa Birliği'nden küresel ısınmaya, kadın haklarından sporda dopinge kadar dünya gündemini oluşturan tüm konular ele alınacak. Bütün takımlar çeyrek finale kadar 6 kez yarışacaklar ve en yüksek puanlı 16 takım çeyrek finale çıkmaya hak kazanacak. Tüm münazara maçlarında takım puanlarını Türkiye'de kariyer sahibi jüriler belirleyecektir.Yarışma öncesi ve sonrası Denizli'nin turistik ve tarihi yerlerine geziler düzenlenecektir.

LİDER GENÇLER YETİŞTİRİLECEK
Münazara Turnuvaları 150 yıldır Avrupa'daki bütün ülkelerde düzenlenen kişilerin liderlik, etkili konuşma ve ikna yeteneklerini geliştirebileceği bir platformdur. Münazara salt tartışmadan ziyade, farklı görüşlerin mantık yürütme, tezler istatistiki verilerle sunulması ve karşıt görüşlere anti-tez üretilmesidir. Pamukkale Üniversitesi, hoşgörü içerisinde gerçekleştireceği yarışmayla ülke yönetiminde söz sahibi olacak gençler yeştiştirmeyi amaçlamaktadır. Beyin fırtınası Müzik Kulübünün ortak çalışması sonucu sanatçı Demir Demirkan'ın vereceği konserle son bulacak.

0 yorum:

Yorum Gönder