18 Mart 2008 Salı

Tek ekran kartıyla 6 monitöre bağlanın


LG Electronics, ürettiği LCD monitör sayesinde, ikinci bir ekran kartı takmadan USB kablosu yardımıyla aynı anda altı monitöre bağlanmayı mümkün kılıyor.

LG Electronics, USB kablosu kullanarak bilgisayara bağlanabilen yeni bir geniş ekran LCD monitörünü piyasaya sunacağını açıkladı.

FLATRON L206WU adı verilen modelin, bilgisayarı açıp ikinci bir ekran kartı takmaya gerek kalmadan, ikinci bir ekran ekleme (altı adede kadar ilave ekran bağlanabiliyor) imkânı sağladığı bildirildi.

Yapılan araştırmalar ikinci bir ekranın üretkenliği büyük ölçüde artırdığını gösteriyor. Ancak ikinci bir monitörün eklenmesi bilgisayara ikinci bir ekran kartının takılmasını gerektirdiği için, bu işlem masraflı ve güç bir prosedür olarak kabul ediliyor.

Basit bir USB kablosu kullanılarak bağanabilen bu yeni model monitör, bu zorlukları ortadan kaldırıyor ve birden fazla monitörü her bir bilgisayar kullanıcısının erişim alanı içerisine yerleştiriyor.

İki ekran yeterli olmadığı takdirde ise, kullanıcılar aynı anda toplam altı adede kadar monitör bağlayabiliyor.

Çok yönlü yeteneğe sahip bu monitör, USB’ye ek olarak içerdiği DVI-D ve D-Sub bağlantı seçenekleri sayesinde çok çeşitli bilgisayarlarla ve DVD player gibi başka cihazlarla da kullanılabiliyor.

Bağlanabilirlik özelliği, monitörün bilhassa dizüstü bilgisayarlarla rahatça kullanılmasına imkan veriyor. Bu özelliğiyle FLATRON L206WU, D-Sub ve bir dizüstü bilgisayar aracılığıyla ilave monitörler dahil sekiz adede kadar ekranı destekleyebiliyor.

Bu monitör aynı zamanda masalarında daha büyük bir arayüz isteyen dizüstü bilgisayar kullanıcıları için de mükemmel bir ürün. Çünkü kullanıcıların bağlanırken ve bağlantıyı keserken ekran ayarlarını değiştirmeleri gerekmiyor, ayarları hatırlayan monitör otomatik olarak uygun ayarları yapıyor.

LG’nin yeni LCD monitörü, yüksek parlaklık seviyesi ve renk ayrımı sunan DFC 5000:1’lik yenilikçi bir kontrast oranına sahip.

2 ms yanıt süresiyle FLATRON L206WU, grafik açıdan en yoğun içeriğin dahi hiçbir gölge olmadan canlı ve net gösterilmesini sağlıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder