12 Mart 2009 Perşembe

Size özel bir iGoogle!


Kendi iGoogle temanızı kendiniz tasarlayın.

Google'ın renkli hali iGoogle için kendi temanızı oluşturun; üstelik sadece tarayıcınızın yardımıyla.


Google'ın bir süre önce hizmete soktuğu ve arama sayfalarını kişiselleştirilmesini sağlayan iGoogle hizmeti, kısa sürede oldukça popüler oldu. Pek çok farklı uygulama sayesinde tek ekranda daha çok bilgiye ulaşabilmeyi sağlayan iGoogle servisi, Google'ın klasik sade arama sayfasından hoşlanmayanlar için çok güzel bir alternatif.

Ve işte iGoogle kullanıcılarını çok sevindirecek bir haber: Google, kullanıcıların iGoogle'ın görünüşünü de kolay yoldan kişiselleştirebilmelerine olanak veren tema oluşturma özelliği ThemeMaker'ı kullanıma sundu.

Üstelik kendi temanızı oluşturmak için teknik hiçbir bilgiye de ihtiyacınız yok. İlk yapmanız gereken kullanacağınız resmi seçmek. Bu resmi kendi bilgisayarınızdan yükleyebileceğiniz gibi, internet üzerindeki bir resmin adresini de verebilirsiniz. Jpg, Png ve Gif formatındaki resmi seçerken en az 680 piksel genişliğinde olması gerektiğini unutmamalısınız. Ardından resmin iGoogle'ın üst kısmında görünmesini istediğiniz bölümünü kesmeniz gerekiyor. Burada birkaç deneme ile en güzel görüntüyü elde edebilirsiniz. Bundan sonra ise sadece yeni temanıza isim ve diğer bilgilerini yazıp, kullanıcı sözleşmesini kabul ettiğinizde temanız kullanıma hazır.

Fakat unutmayın; hazırladığınız tema diğer Google kullanıcıları tarafından da görülebilir ve kullanılabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder