31 Mart 2009 Salı

Zahmetsizce de kilo verebilirsiniz

Herkesin hayali değişimi, hiç uğraşmaksızın şu fazla kilolardan kurtulabilmek? Ama tam ter­sine, ağır diyetler, ya da yoğun egzersiz prog­ramlarıyla kendinize eziyet edip duruyorsunuz. Oysa ki bu türden radikal ve alışması güç deği­şiklikler yerine, yapacağınız birkaç basit ve acı­sız değişiklikle vücudunuzu bir şekle sokmanız çok da zor değil.

Yürüyün: Haftanın 4 günü televizyon seyret­meye ayırdığınız yarım saatten feraget edin. Şöyle yarım saatlik bir yürüyüşle 228 kalori ya­kabilirsiniz. Yürüyüşe bir arkadaşınızı da davet edin. Böylece sıkılmazsınız.
Su için: Susuzluğunuzu gidermek için gazlı içecekler, şekerli meyve suları yerine suyu tercih edin. Her bir kutu kolada 7 çay kaşağı kadar şeker bulunur. Günde 1 tane daha az kola içmekle haftada 903 kalori daha az almış olacaksınız. Di­yet içecek seçeneği de bulunmakta ama tatlan­dırıcılarla ilgili olumsuz söylentileri dikkate ala­cak olursak, su ve sodaya sarılmakta fayda var.
Daha yavaş yiyin: Beyniniz, yemek yediğinizi yemeye başladıktan 10 dakika sonra algılar. Eğer yavaş yerseniz, beyniniz doyduğunuzu ça­buk anlar.

Bu da her öğün de daha az yemek yiyeceği­niz anlamına gelir. Bu basit hileyle günde en az 125 kalori daha az alabilirsiniz. Ancak önce tele­vizyonu kapatıp masaya oturun ve lokmaları çok iyi çiğneyin. Günde 125 kalori eksik yiyerek, haftada 875 kalori daha az alabilirsiniz.

Bisiklete atlayın
En son model, şık bir bisiklet olmak zorunda değil bisikletiniz. Ama her cumartesi ve Pazar yapacağınız birer saatlik bisiklet sürüşüyle top­lam 875 kalori yakalayabilirsiniz.
Eğer bunu yapamıyorsanız, bu hafta sonu fitness çalışmasını parçalara ayırabilirsiniz. Mesela haftada dört kez yapacağınız 15 dakikalık kısa bisiklet seyahatleri de aynı işlevi görür.

0 yorum:

Yorum Gönder