17 Mart 2009 Salı

Boyun Egzersizleri

Düzenli olarak yaptığınız boyun egzersizleri boynunuzu güçlendirip, boynunuza esneklik kazandıracaktır.

Düzenli olarak yaptığınız boyun egzersizleri boynunuzu güçlendirip, boynunuza esneklik kazandıracaktır.


Herkesin güçlü bir boyna ihtiyacı vardır. Boyun kasları ne kadar güçlü olursa, başınız size o kadar az ağırlık yapacaktır. Kimi zaman başınızın diğer zamanlara göre daha da ağırlaştığını hissedersiniz, işte böyle durumlarda daha iyi hissetmek için boynunuzu birkaç egzersizle rahatlatabilirsiniz. Düzenli olarak yaptığınız boyun egzersizleri, boynunuzu güçlendirip, boynunuza esneklik kazandıracaktır.

Öne eğme: Boynunuzu rahat bırakıp, yavaşça çeneniz göğsünüze değecek şekilde öne doğru eğin. Yavaş yavaş başınızı kaldırıp, bu işlemi beş defa yapın.

Arkaya uzatma: Başınızı arkaya doğru serbest bırakın. Gidebildiği yere kadar gitmesini sağlayıp tavana bakın. Başınızı tekrar dik pozisyona getirip, aynı işlemi beş kez tekrarlayın. Bu egzersiz sırasında başınız dönerse egzersizi atlayıp diğerine geçin.

Boyun çevirme: Başınızı dik tutup karşıya doğru bakın. Başınızı eğmeden sağa doğru çevirebildiğiniz kadar çevirin ve tekrar karşıya bakacak şekilde geri çevirin. Bu işlemi beş defa yaptıktan sonra aynı işlemi başınızı sol tarafa doğru çevirerek tekrar edin. Bu egzersizi yaparken baş dönmesi yaşarsanız kendinizi zorlamayın, egzersizi yapmayın.

Yanlara esnetme: Karşıya doğru bakarken başınızı sağa doğru eğip kulağınızla omzunuza değmeye çalışın. Başınızı beş kere sağa esnettikten sonra beş kere de sola esnetin.

Baskı uygulama: Avucunuzu başınızın sağ tarafına yerleştirin. Yavaş yavaş avuç içinizle başınıza baskı uygularken, başınızla da avuç içinize baskı uygulamaya çalışın. Bu hareketi yaparken başınızı hareket ettirmeyin. Beşe kadar sayın ve elinizi çekip başınızı rahat bırakın. Aynı işlemi sol elinizi başınızın sol tarafına yerleştirip tekrar ettikten sonra, alnınız ve başınızın arka tarafı için de yapın.

Rahatlama: Bu egzersizi günün herhangi bir anında yapamayabilirsiniz. Akşam yatağa yattığınızda ve sabah yataktan kalkmadan önce yaptığınızda sizi ne kadar rahatlattığını göreceksiniz. Sırt üstü yatın ve boynunuzun altına boynunuzu destekleyecek küçük bir yastık veya havlu koyun. Burnunuzdan derin bir nefes alıp, yavaşça ağzınızdan verin. Bunu üç kere tekrarlayın. Sağ elinizle sol omuz başınıza, sonra da sol elinizle sağ omuz başınıza hafifçe masaj yapın.

Bu egzersizlerin dışında, gün içinde boynunuzu ve omuzlarınızı rahatlatmak için omuzlarınızı yukarı doğru çekebildiğiniz yere kadar çekip, beşe kadar saydıktan sonra bırakın veya iki omzunuzu önde birleştirecekmiş gibi öne doğru getirip, beşe kadar saydıktan sonra eski pozisyonlarına geri götürün. Aynı işlemi omuzlarınızı arkaya doğru götürerek tekrar edin.

0 yorum:

Yorum Gönder