17 Mart 2009 Salı

Göğüsleri Zayıflatan 3 Hareket

Soru: Son zamanlarda kilo aldım, tabi ki göğüslerimde bundan nasibini aldı. Bu bölge için yapmam gereken belirli bir egzersiz var mı?

Soru: Son zamanlarda kilo aldım, tabi ki göğüslerimde bundan nasibini aldı. Bu bölge için yapmam gereken belirli bir egzersiz var mı?


Cevap: Klasik elma tipi vücut şekline sahipsin çünkü gövdeniz ve göğüslerinizden kilo almışsınız. Dikkatli olun,----- aldığınız kilo kalbinize yakın olduğundan----kalbinizin işlevinde problem yaratabilir. Kısaca, sorunuzun cevabı göğsünüze toplanan bölgesel kiloyu vermek oldukça zordur. Fakat, bölgeyi biçimlendirme ve güçlendirmeyi daha güçlü ve sıkı bir görünüş vermeye yardım olabilecek bazı egzersizlerin var olduğunu söyleyebilir. Aşağıdaki hareketleri öneririm:

1. Şekil veren egzersizler: 3 kiloluk dambullarla aşağıdaki egzersizlerin her birini 20 kere tekrarlayarak yapın.

Köprüler: Zemine paralel ve vücudunuza doğru kuvvet alın.

Aporküt: Tavana bakar pozisyonda yumruklarının alt tarafı ile çenenizden yukarıya doğru kuvvet alın.

Çengel: Zemine paralel, biri çenenize vurmaya çalışıyormuş gibi, asma hareketinde vücudunuza doğru kuvvet alın.

2-Dumbell İtme: Sırt üstü uzanın ve avuçlarınız karşılıklı gelecek şekilde göğsünüzün üzerinden bir çift dambıl tutun. Kollarınızı kafanızın üzerinden yukarıya doğru kaldırın, kollarınız neredeyse vücudunuza paraleldir. Hareket boyunca karnınızı sıkı tutuğunuzdan emin olun. 10 veya 15 kere tekrarlayın.

3-Dumbell Kaldırma: Kollarınız göğsünüz üzerinde olacak şekilde sırt üstü uzanın. Kollarınızı yavaşça bükün ve bu pozisyonda kenetleyin. Dirseklerinizi yöneterek, kollarınızı açın. Kollarınız vücutla olduğu zaman durun ve hareket boyunca göğsünüzü sıkıştırarak, kaldırıp destekleyin. Büyük bir meşe ağacını kollarınızla sardığınızı düşünün. 10 veya 15 kere tekrarlayın.

4-Gözenekli Dumbell: Bunlar “Dumbell flies” ve “dumbell pullover”’ın kombinasyonudur ve oldukça etkili göğüs şekillendirme, kaldırma ve geliştirme hareketleridir. Kollarınızı göğsünüzün üzerine uzatmakla başlayın. Kollarınızı geriye doğru düz uzatın, dambıllları geriye doğru getirmek yerine belinizin üst kısmını ellerinizi getirerek (avuç içleri birbirine bakar şekilde) dambılları kavrayın.

0 yorum:

Yorum Gönder