29 Mart 2009 Pazar

PC'lerin sağlamlık yarışı!


Hangi PC markaları daha dayanıklı?

Yapılan araştırma en sağlam PC markalarını ortaya koydu. Bu yılın sonuçlarında büyük sürprizler var.

ABD'nin en yaygın teknik servis hizmetlerinden birini sunan Rescuecom firması, tüm tüketicilerin en merak ettiği sorulardan birinin cevabını ortaya çıkartan istatistikler yayınladı. Rescuecom, 2008'in son çeyreğinde gelen 15 bin teknik destek isteğini inceledi ve hangi markaları kullananların daha az sorun yaşadıklarını, diğer bir deyişle en dayanıklı bilgisayar markalarının hangileri olduğunu ortaya çıkarttı. Son rakamlar, daha önce aynı araştırmanın birincisi olan Apple'ın liderliği ve hatta ikinciliği bile kaybettiğini ortaya koydu.

Raporlama esnasında gelen tüm servis talepleri markalara göre ayrılıyor, ardından o markanın pazar payına göre hesaplanarak ortaya her bir markanın "dayanıklılık puanı" çıkıyor. Yapılan araştırmada birinci olan Asus 972 puan almayı başardı. Eski birinci Apple ise 324 puanda kaldı. Rescuecom'a gelen aramaların sadece %0,2'i, 2008'in son çeyreğinde %1,6 pazar payına sahip olan Asus ile ilgiliydi. Apple ise %6,8 pazar payına sahip ve gelen aramaların %2,1'i firmanın bilgisayarları ile ilgili. Rescuecom'un yöneticisi David Milman, son zamanlarda büyük satış rakamlarına ulaşan Eee PC 1000'in Asus'un pazar payını yükseltip ve birkaç aylık cihazlarda az sorun çıkması nedeniyle Asus'un puanın bu kadar farklı çıktığını ifade etti.

Araştırmada ikinciliği 348 puanla Lenovo aldı. Diğer yandan Toshiba %5,8 pazar payı ve %3,4 servis isteği oranıyla 299 olan önceki dayanıklılık puanını koruyamadı ve 172 puana geriledi. Toshiba'nın hemen arkasından 151 puan ile Acer yer aldı. HP 142 puanla açıklanan markalar arasında en alt sırada yer aldı

0 yorum:

Yorum Gönder