17 Mart 2009 Salı

Göz Egzersizleri

Saatlerce ekran karşısında otururken, üstüne kuru ofis havası ve ozon tabakasının negatif etkisi birleştiğinde gözlerimizi farkında olmadan büyük ölçüde yoruyoruz. Gözlerimiz hassaslaşıyor, çabuk yoruluyor, kızarıyor ve sulanıyorlar. Eğer siz de bu konuda gözlerinizden şikayetçiyseniz, sizin için hazırladığımız ufak egzersizlere bir göz atın.

Rahatlayın
Avuç içlerinizi ısınıncaya kadar bir süre birbirine ovuşturun. Sonra avuç içlerinizi kapalı tuttuğunuz gözlerinizin üzerine kapatın. Bu şekilde iki dakika kadar bekledikten sonra önce gözleriniz açın ve ellerinizi gözlerinizden çekin.

Parmaklar havaya
Elinizin baş parmaklarını, gözlerinizin 40 cm uzağına tam karşısına ve yukarı doğru gösterecek şekilde tutun. Gözlerinizle baş parmaklarınıza odaklanın. Sonra gözlerinizle uzağa doğru bakın. Bu göz hareketini yedi kere tekrarlayın.

Uzağa bakmak
Gözlerinizle her 20 dakikada bir gezintiye çıkın. Camdan dışarıya doğru gök yüzüne, ağaçlara ve çimenlere bakın.

Gözlerinizi kamaştırın
Kuru gözler için bire bir olan bu harekette, her kırpmada gözümüz sulanıyor. Bu şekilde kurumasını engellemiş oluyoruz.

Esneyin
Esneyebildiğiniz kadar çok ve sık esnemeye çalışın. Bunu mümkün olduğunca içten, yoğun ve sesli şekilde yapın. Çünkü bu şekilde vücuda oksijen giriyor ve bunun sonucunda göz kasları gevşiyor.

0 yorum:

Yorum Gönder