27 Mart 2009 Cuma

Facebook eskiye dönüyor


Son arayüz değişikliğinden sonra karman çorman bir hal alan Facebook'a yönelik yapılan binlerce eleştiri site yöneticilerini akıllandırmışa benziyor.

Facebook'da hesabı bulunanların çok iyi bileceği üzere, siteyi 'geliştirmek' ve daha 'kullanıcı dostu' bir hale getirmek üzere kollarını sıvayan Facebook tasarımcıları tabir-i caizse işi ellerine yüzlerine bulaştırmış ve karşımıza son derece karmaşık, renk cümbüşünden ibaret ve hepsinden de beteri bazen hepsi birbirinin aynı olan onlarca videonun sıralandığı garip bir ekranla çıkmışlardı. Bu yeni görünüme isyan eden Facebookseverler, siteye dahili ve harici binlerce eleştiri yollamış, hatta yapılan ankette neredeyse %100'e yakın bir oranda eskiye dönüş istenildiği ortaya çıkmıştı.

İşte şimdi Facebook blogunda konuyla ilgili açıklamalarda bulunan sitenin Ürün Direktörü Christopher Cox, çalışmalara başladıklarını ve en yakın zamanda birtakım yeniliklerle beraber alışılan eski hale dönüş yapılacağını bildirdi.

Peki, vuku bulacak yenilikler nelerden ibaret olacakmış:

  • Sayfalardaki yığılmış veriler azaltılacak ve daha mütevazı bir görünüm sunulacak
  • Arayüz Twitter benzeri bir görünüm alacak
  • Kullanıcıların paylaşılan uygulamalara hakim olabilecekleri ve diledikleri gibi sadeleştirebilecekleri gelişmiş bir araçkutusu sunulacak
  • Güncellemeler daha sık gerçekleştirilecek ve otomatik güncelleme sayesinde de kullanıcıların yenile tuşuna basmalarına gerek kalmayacak

Cox, yazısının devamında, optimum memnuniyet oranını sağlayabilmek için yaptıkları yoğun çabalardan vs. bahsederek kullanıcıların karşısına yakın zamanda diledikleri gibi yönlendirebilecekleri yeni Facebook ile geleceklerini vurguladı.

Gerçi bu değişiklik evveli de tıpatıp aynı temenniler gündemdeydi, bakalım bu sefer gerçekten 'işlevsel fakat yorucu olmayan' bir arayüze kavuşabilecek miyiz?

0 yorum:

Yorum Gönder