17 Mart 2009 Salı

Bacaklarınızı Nasıl İnceltebilirsiniz?

Doğa, kadınları, yağ doğal olarak basen ve bacaklarda (özellikle üst bacaklar) birikecek şekilde programlamıştır. Ama bu ancak menopoza kadar devam eder. Menopozdan sonra, kadınlar da, tıpki erkekler gibi, karın bölgesinde yağ biriktirmeye başlarlar. Doğa, kadınları, yağ doğal olarak basen ve bacaklarda (özellikle üst bacaklar) birikecek şekilde programlamıştır. Ama bu ancak menopoza kadar devam eder. Menopozdan sonra, kadınlar da, tıpki erkekler gibi, karın bölgesinde yağ biriktirmeye başlarlar.

Kadınların hangi bölgelerinden kilo almaya eğilimli olduklarını belirleyen etmenler arasında genler de vardır.Eğer ailenizin kadınlarının kilolu kısımları genellikle popolarıysa, siz de poponuzdan kilo almaya meyilli olacaksınız. Tıpkı bunun gibi, kemik yapınızı ve vücut çatınızı da genlerle almanız çok mümkün. Bunlara rağmen, vücudunuzdaki yağ oranı genle ya da herhangi başka bir yolla geçmez.Vücudunuzdaki fazla ve kiloların tek sorumlusu sizsiniz. Bu fazlalıklara bacaklarınızdaki yağlar da dahil.
Kimse özel bir diyet uygulayarak bacaklarını inceltemez. Eğer bacaklarınızın incelmesini istiyorsanız, o zaman bir diyet programı uygulamanız gerekiyor. Yani sadece bu bölgeleri inceltecek Basen ve Bacak Diyeti diye bir diyet bulunmuyor. Bu işe yaradığı söylenen bazı diyetler de fantaziden öteye gitmiyor. Şunu unutmayın. Ne yağ kasa, ne de kas yağa dönüşür. Egzersiz kas kütlenizi artırır ama yağı yok etmez.

Kimse hayat boyu kalın bacaklarla yaşamaya mahkum değildir. Doğru bir beslenme programı uyguladığınız takdirde, bacaklarınız incelecektir. Siz hiç kıtlık çeken insanlar arasında kalın bacaklı birini gördünüz mü?

Peki bacaklarımın incelmesini nasıl sağlarım?

Bunu yapmanın en hızlı ve etkili yolu, yüksek miktarda karbonhidrat ve az miktarda yağ içeren bir diyet uygulamaktır.

1- Günlük aldığınız yağ miktarını günde 30 grama düşürün.

2- Bu 30 gramın en fazla 10 gramı doymuş yağ olsun.

3- Yemeden önce etlerde bulunan yağı iyice ayıklayın.

4- Bol meyve ve sebze yiyin.

5- Esmer ekmek, makarna, pilav, fasulye ve tahıl gibi karmaşık karbonhidratları tercih edin.

6- Egzersiz sağlıklıdır. Ama abartılı yapmanız, istediğinizin tam tersi bir etki yaratacaktır.

Kalın bacaklardan muzdarip pek çok kadın, soluğu spor salonlarında alarak, bu problemlerini egzersizle çözme yoluna giderler. Ancak bu çoğu zaman, bacakları inceltmek yerine kalınllaştırır. Bu nedenle egzersizi abartmadan ama düzenli olarak yaparak, yeme alışkanlıklarınızı değiştirmeye konsantre olun.

Unutmayın: Bacaklarınızı inceltebilirsiniz.

Az yağlı bir diyet programı, vücudunuzdaki fazla yağı zaman içerisinde, kademeli olarak azaltacaktır. Buna bacaklarınız da dahildir. Tamamen doğal bir işlemdir ama bir gecede olmasını beklemeyin. Hatta haftalardan ziyade, aylarınızı vermeye de hazır olun ama sonunca başaracaksınız.

0 yorum:

Yorum Gönder