28 Mart 2009 Cumartesi

1 Nisan'da bilgisayarları bekleyen büyük tehlike

Bilgisayar güvenliği uzmanları, son yılların en tehlikeli virüsü olarak gösterilen Conficker solucanının, 1 Nisan'da milyonlarca bilgisayar kullanıcısına kötü bir şaka yapmasından endişe ediyor.

İnternet üzerinden kendisini güncelleyerek daha da güçlendiği belirtilen virüsün 1 Nisan'da yeniden harekete geçeceği düşünülüyor.

Windows'un güvenlik ayarlarını kendiliğinden düşürebilen Conficker, sistem geri yükleme noktalarını ve Windows Defender'ı silebiliyor.

Sistemdeki güvenliği ilgilendiren tam 23 farklı servisi kapatabilen virüs, 71 değişik güvenlik sitesi ve sistemine erişimi de engelleyebiliyor.

Conficker.C olarak bilinen kabusun son sürümünün 1 Nisan tarihinde aktive olacağı tahmin ediliyor, fakat bilgisayar sistemlerinde tam olarak nasıl bir hasar bırakacağı henüz bilinmiyor.

Microsoft firması yetkilileri, virüsü yaratan yazılımcının bulunması için 350 bin dolar ödül koydu ancak uzmanlar, hergün yüzlerce sahte adres oluşturan virüsün çıkış noktasını tespit etmenin imkansız olduğunu vurguluyor.

Virüsün ilk versiyonu, geçtiğimiz Kasım ayında ortaya çıkmış, daha sonra ise 2 güçlenmiş versiyonu daha bilgisayar sistemlerine bulaşmıştı.

0 yorum:

Yorum Gönder