17 Mart 2009 Salı

Her Yerde Yapabileceğiniz Egzersizler

Şınav: Çömelme: Hamle: Çökme: Bükülme:

Şınav: Vücudunuzu dik tutarak, dirsekleriniz yere deymeyecek şekilde avuçlarınızı yere sıkıca bastırarak ve uyluklarınız yerden birkaç cm uzakta olacak şekilde vücut dengenizi sağlayın. Sonra da aynı şekilde kollarınızı dirseklerden bükerek aşağı indirin ama vücudunuz yere temas etmesin. Bu hareketi yaparken elinizden geldiğince vücudunuzu bükmemeye çalışın. Ayrıca, duvardan, bir elbise dolabı veya sağlam bir sandalye kenarından destek alarak da yapabilirsiniz.

Çömelme: Elleriniz kalçanızda ve ayaklarınız kalça hizasında olacak şekilde dik durun. Sanki bir sandalyeye oturacakmış gibi dizlerinizi bükün. Dizlerinizin şeklini hiç bozmadan çömelin ve kalkın.

Hamle:
Uzun adım atacakmış gibi bacaklarınızı açın. Dizleriniz zemine temas etmeyecek şekilde atış poziyonunda olana kadar yavaş yavaş dizlerinizi bükün. Yere bakmayın ve dizleriniz ayakuçlarınızın görünmesini engellemeli. Başlangıç pozisyonunuza dönün.

Çökme: Bir masanın veya sağlam bir sandalyenin kenarına oturun ve elleriniz ( parmaklarınız yüzükoyun şeklinde) kalçalarınız üzerine gelecek bir şekilde olsun. Sandalyeden kendinizi itin ve sadece ellerinizde destek alın. Kollarınız zemine paralel olana kadar kol dizlerinizi yavaş yavaş bükün ve daha sonra kendinizi arkaya doğru baktırın.

Bükülme: Dizleriniz bükük, ayaklarınız yerde düz bir şekilde ve kalça hizasında sırt üstü uzanın. Parmaklarınızı kullanmadan, ellerinizi başınızın altına koyun ve kol dirseklerinizi hafifçe içe dönük olsun. Başınız, boynunuz ve kürek kemiğiniz temiz zemin üzerinde olacak bir şekilde vücudunuzu arkaya ve öner doğru bükün. Bükülmeden önce bir dakika bekleyin.

0 yorum:

Yorum Gönder