28 Mart 2009 Cumartesi

En güvenlisi hangisi?

Saldırılara en iyi direnen tarayıcı hangisi?

Saldırılar karşısında en dirençli tarayıcı hangisi? Cevabı yapılan bu araştırmada gizli...


NSS Labs'ın piyasadaki yaygın tarayıcılarla yaptığı araştırmaya göre Microsoft tarayıcısı Internet Explorer zararlı saldırılarına karşı en güvenilir korumayı sağlıyor.

Yapılan testte IE 8'in yüksek puan almasını sağlayan güvenlik ilkesi SmartScreen Filter oldu. Filtre özellikle zararlı yazılım yerleştirilmiş web sitelerini tanımada rakiplerini gölgede bıraktı. Test sonuçları Internet Explorer 8'in RC1 sürümünü baz alıyor.

İçine zararlı yazılım yerleştirilmiş 154.702 adet web sitesi içinden tüm zararlı türlerini temsil edecek 492 URL seçildi. IE 8 web sitelerinin yüzde 69'unu çağrıldığı anda, zararlı içeriği yayma aşamasına geçmeden engelledi.

Diğer tarayıcılarda ise aynı başarı söz konusu değil. İkinci sırada Firefox 3.0.7 var fakat yüzde 30 başarı oranı ile. Onu Appale Safari 3 (%24), Google Chrome 1.0.154 (%16) ve Opera 9.64 (%5) takip ediyor. Asıl ilginç sonuç ise IE 7 karşılaştırmasında ortaya çıktı, zira selef sürüm sadece yüzde 4 tanıma oranı ile Microsoft'un IE 8'de güvenlik konusunda ne kadar ilerleme kaydettiğini gösterdi.

Test hakkındaki tüm detayları buradan öğrenebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder