6 Mart 2009 Cuma

Klavyesiz ve dokunmatik PC

CeBIT 2009: Asus'tan 2 ekranlı - klavyesiz PC.

Asus'un tanıttığı taşınabilir PC konseptinde klavye yok; çift dokunmatik ekran büyülüyor.

CeBit 2009 bilişim ve teknoloji firmaları için yenilikleri duyurmanın en kolay platformlarından biri. Bunun farkında olan Asus da yeni "Eee" marka PC konseptlerini CeBit'te duyurmayı tercih etti.

Firmanın yönetim kurulu üyelerinden Jonny Shih'in tanıtımını yaptığı yeni Eee, çift ekranlı dokunmatik bir cihaz. Cihazda bir klavye bulunmuyor; ikinci ekran gerektiğinde dokunmatik bir klavye gibi kullanılabiliyor. Flipbook yani sayfa çevirme özelliği sayesinde özellikle PC'den bir şeyler okumayı sevenler için özel olarak geliştirilmiş bu yeni bilgisayar, Asus'un büyük önem verdiği Eee ailesinin bir üyesi.

Shih: "Eee PC sadece düşük maliyetli bir netbook konsepti değil" derken, firmanın 20. kuruluş yılında tanıttıkları bu yeni bilgisayar konseptlerini "fayda, yenilik ve maliyet" arasındaki en uygun dengenin kurulma çabasının bir ürünü olarak tanıttı. Küresel kriz hakkındaki görüşleri sorulduğunda ise Shih: "Zor zamanlarda bile yenilik ve farklılık yaratmak son derece önemli" dedi ve ekledi "ekonomik kriz bize fayda ve maliyet dengesi oluşturmak anlamında henüz gerekeni yapmamış olduğumuzu gösterdi".

Bilgi için: AsusTek Computer
Telefon: (216) 521 47 25

0 yorum:

Yorum Gönder