21 Şubat 2009 Cumartesi

Katy Perry

www.katyperry.comDoğum adı : Katheryn Elizabeth Hudson
Doğum : 25 Ekim 1984 (1984-10-25) (24 yaşında)
Santa Barbara, Kaliforniya, ABD
Tarz(lar) : Pop, pop rock
Meslek(ler) : Şarkıcı, Söz yazarı, Aktris
Çalgı(lar) : Vokal, gitar
Etkin yıllar : 2001-günümüz
Etiket(ler) : Capitol Music Group
Web sitesi : www.katyperry.com

Katy Perry (Katheryn Elizabeth Hudson, d. 25 Ekim 1984), ABD'li şarkıcı ve söz yazarı. İsmini ilk olarak "UR So Gay" ve Billboard Hot 100'de 1 numara olan hiti "I Kissed a Girl" şarkısıyla duyurmuştur.

Birçok kişi tarafından MySpace şarkıcısı olarak nitelendirilen Katy Perry, aslında 2000'lerin başından beri müzik dünyasının içinde bulunuyor. Gospel dinleyerek büyüyen şarkıcı, ilk olarak 2001'de Katy Hudson isimli gospel albümünü çıkarttıktan sonra müzik çalışmalarına küçük çaplı işlerle devam etti. 2004'te The Matrix isimli prodüksiyon takımına stüdyo vokalisti olarak katıldı. Bir süreliğine ünlülerin prodüktörü Glen Ballard’la birlikte çalışan sanatçı o dönemde çıkması planlanan albümü üzerinde çalışıyordu. Ballard’la birlikte kaydettiği "Simple", "The Sisterhood of the Traveling Pants" isimli 2005 tarihli filmin soundtrack'ine dahil edildi. O döneme kadar plak şirketleriyle uzun süreli anlaşmalara imza atamayan Katy, bu sefer "Simple" şarkısıyla Virgin'in ilgisini çekerek plak şirketiyle albüm anlaşması için masaya oturduktan sonra ilk solo albümünün çalışmalarına başladı.

İlk olarak internette ünlenen "UR So Gay" parçasını EP olarak piyasaya süren sanatçının Greg Wells, Dr. Luke, Butch Walker, Max Martin ve Cathy Dennis’le birlikte çalıştığı One of the Boys albümü 17 Haziran 2008'de piyasaya sunuldu. Albümün ilk single'ı "I Kissed a Girl" parçasına seçildi. iTunes listesinde zirveye tırmanan şarkının klibi de internette en fazla izlenen videolar arasında yer aldı.
Kaynak : Vikipedi

0 yorum:

Yorum Gönder