22 Şubat 2009 Pazar

iPhone'da FPS keyfi!



Prey: FPS oyunu iPhone'a geliyor.

iPhone için yeni bir oyun daha: 3D Realms popüler oyununu iPhone'a aktarmak için kolları sıvadı.


Oyun geliştiricisi 3D Realms başarılı FPS oyunu Prey'i iPhone'a aktaracağını bildirdi. Böylece Metal Gear Solid ve Silent Hill'den sonra yüksek kaliteli oyun-aktarım serisi devam etmiş oluyor.


Bu hamle sayesinde Apple'ın çoklu dokunmatik cep telefonu mobil oyun platformu olma yolunda bir aşama daha kaydetmiş oluyor. Pazarlama şefi Greg Joswiak yılbaşında iPhone ve iPod touch'ı "oyun oynamanın geleceği" olarak tanımlamıştı ve bir sonraki yarı yıl için yeni oyunlar duyurmuştu. Çokça sevilen FPS oyunu Prey bu oyunlardan birisi gibi gözüküyor.

3D Realms oyunun aktarım süreci için mobil oyunlar konusunda uzman olan MachineWorks firmasını görevlendirdi. Aynı PC ve konsol sürümünde olduğu gibi iPhone/iPod sürümünde de yer çekimini değiştirmek mümkün olacak. Ayrıca eskiden tanınan bulmaca öğeleri de kullanılacak.

Kontrol süreci dokunmatik ekran üzerinden gerçekleşeceği ve kısa bir alışma döneminden sonra rahatça oynanabileceği iddia ediliyor. Kontrol öğelerinin şeffaflığı kişiselleştirilebilecek.

0 yorum:

Yorum Gönder