14 Şubat 2009 Cumartesi

Google elektrik faturasını indiriyor!

Google elektrik faturasını indiriyor!Artık, 'Google yakında yemek pişirmeye de başlayacak' deseler inanacağız. Bu yeni hizmetiyle eletrik faturanız yüzde 15 iniyor.

Google’ın son zamanlarda ardı arkası kesilmeyen hizmetlerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Fakat bu sefer ki hizmeti interneti ile ilgili değil. Google bundan sonra evinizde veya işinizde ne kadar elektrik harcadığınızı hesaplayacak ve faturalarınızı düşürmeye yardım edecek.

HANGİ ALET NE KADAR HARCIYOR, GOOGLE BİLİYOR

Hürriyet.com.tr'nin haberine göre; Google resmi sitesinde duyurulan ve şu an deneme safhasında olan “Enerji Bilgi Sistemi” evinizde bir ayda ne kadar elektrik harcadığınızın, hangi cihazın ne kadar elektrik tükettiğini size grafiklerle beraber sunacak. Sizde bu veriler ışığında elektrik tüketimini düzenleyip tasarruf yapabileceksiniz. Site yapılan açıklamada göre deneme aşamasında olan bu sistemi kullanan kullanıcılar bir senede elektrik faturalarında %15 oranında tasarruf sağladı.

BUNUN İÇİN YAZILIM GELİŞTİRDİ

Tabii ki Google gelip bu verileri evinizden almayacak. Google’ın geliştirdiği bir yazılımı bilgisayarınıza indirip, evinizin elektrik tüketimi ile ilgili verileri bu yazılıma gireceksiniz. Ardından gerekli web sayfasına girerek tablolar halinde hangi cihazın ne kadar elektrik harcadığını görebileceksiniz. Bu sayede hangi cihazın ne kadar sürede, ne kadar elektrik harcadığını görebilecek ve bu verilere göre gerekli ayarlamalarınızı yapabileceksiniz.

Sistemin ne zaman hizmete başlayacağı ve hangi dillerde hizmet vereceği belirtilmedi.

0 yorum:

Yorum Gönder