26 Mayıs 2008 Pazartesi

Seks sorunları

Her çift mutlaka ilişkilerinin bir döneminde yatak odasında problem yaşamıştır. İşte en yaygın seks sorunları ve çözümleri...

Seks, ilişkinin tuzu biberidir ve tuzsuz yemek bir şeye benzemez. Eğer yatak odanızda bir problem yaşıyorsanız, çok sevseniz bile bu, sevgilinizle olan ilişkinizi zedeler ve o ilişki bitmeye mahkum olur. Genelde seks sorunlarının basit çözümleri vardır; çözülmesi zor olan çiftlerin arasındaki iletişim sorunudur.

Dışarıdan çok ateşli bir çift olarak görünüyorsunuz ve herkes sizin cinsel hayatınızın da çok renkli olduğunu tahmin ediyor ama yanılıyorlar... Uzun süreli ilişki yaşayan çiftlerin 60ı yatak odalarında problem yaşıyor.

Bunun en büyük sebebi çiftlerin cinsel tatminsizliklerini birbirleriyle paylaşmamaları ve bunu konuşmaktan çekinmeleri. Kendilerini yetersiz bulan çiftler, sorunlarını dile getirmekten utanıyor ve bu genelde ilişkide sonun başlangıcı oluyor...

Aslında cinsel bir sorunu çözmek çoğu zaman oldukça basittir, yeter ki onu doğru teşhis edebilelim. İşte size bu konuda yol gösterecek en yaygın 5 seks sorunu ve çözümleri...

1- Sizi Tatmin Edemiyor Ama Ettiğini Mi Sanıyor?
Erkekler genelde başka kadınlar üzerinde işe yaramış olan eski yöntemlerini uygulamayı sürdürür. Siz bundan hoşlanmadığınızı söyleyene kadar da böyle yapmaya devam eder; çok hızlı, çok yavaş ya da istediğinizden çok farklı olduğu için sizi mutlu edebilecek noktaya ulaşamaz. Bu onun yatakta kötü olduğunu göstermez, sadece bundan hoşlanmadığınızı ona söylemediğinizi gösterir.

Konuyu nazik bir şekilde açmalısınız; bunun bir yolu da ona hoşlandığınız tarzı kendi bulmuş gibi hissettirmek olabilir. Seks sırasında farklı bir şey yaptığında bundan hoşlandığınızı o anda söyleyin.

Yapmasını istediğiniz bir hareket varsa ya da belli bir yerinize dokunmasından hoşlanıyorsanız, seks sırasında onun elini tutarak istediğiniz yere yönlendirin. Bu sessiz yöntemi daha kolay kavrayacaklardır.

2- Sizin Libidonuz Onunkinden Fazla Mı?
Arada bir "Başım ağrıyor" geceleri yaşanabilir fakat bazı çiftler tamamen ayrı zamanlarda seks isteğinden yakınıyor. Eğer isteği az olan taraf erkekse sorun çok daha büyük oluyor. Çok sayıda erkeğin libidosu kız arkadaşınınkinden düşük ancak bunu kabul etmiyorlar çünkü isteksiz olmak bir erkeğe kendisini güçsüz hissettirebilir, yüksek libidosu olan bir kadın da cinselliğinden utanıp erkeğin kendisini çekici bulmadığını sanabilir.

Erkekler strese iki şekilde tepki verir: Ya sorunlarından kurtulmak için sekse aşırı düşkün hale gelirler ya da seksi düşünemeyecek durumda olurlar. O dönemlerde anlayışlı olmaya çalışın ve ona zaman tanıyın.

Eğer baştan beri durum bu şekildeyse ikinizin neden farklı frekanslarda olduğunuzu çözmeniz gerekiyor. Sizin kadar istekli olmaması için tutucu bir aileden geliyor olmasından tutun da, kötü cinsel tecrübelere kadar tonlarca uzanan tonlarca sebep var. Seks isteğiniz onunkinden daha fazlaysa bu konuyu onunla konuşarak, onun istemediği bir zamanda kendi ihtiyaçlarınız olabileceğini yumuşak bir dille söyleyin.

3- Teknik Zorluklar Mı Var?
Erkek arkadaşınız cinsel zorluklar yaşıyorsa yapmak isteyeceğiniz son şey onunla bu konuda konuşmak olacaktır. Ancak onu genç ve güçlü erkeklerin bile erken yaşta geç boşalma veya ereksiyon olamama gibi sorunlarla karşı karşıya kalabileceği konusunda ikna etmelisiniz. Erkekler için cinsel sorunlar fiziksel ya da psikolojik olabilir.

Geçmişte cinsel sorunlar yaşadığı için korkuyor olabilir ama asıl problem genellikle stres, kötü beslenme ya da hareketsizliktir. Bu tür faktörler zamanla geçer. Yine de sorun devam ederse bir uzmana danışmakta fayda var.

Çiftlerin çoğu ereksiyon sona erdiğinde her şeyin bittiğini düşünüyor. Oysa ki sizi elle ya da oral olarak tatmin etmeyi sürdürebilir. Sizi farklı şekillerde de mutlu edebileceğini görmek onun da moralini düzeltecektir. Ayrıca dikkatinizi penisine yoğunlastırmamanız yeniden ereksiyon olmasına yardımcı olacaktır.

4- Her Şeyi Denediniz Mi?
Seks hiçbir zaman ilk baştaki gibi gitmez. Bunun sebebi çiftlerin çoğunlukla ilişki başlar başlamaz kitapta yazan her pozisyonu denemek istemeleridir. Birkaç yıl sonra çiftler partnerlerinin neden hoşlandığını anlamış oluyor ve sadece bunları yapmak istiyor. Orgazm olabilseler de aynı hareketlere bağlı kalmak isteklerini azaltabilir.

Seks hayatınızın uykunuzu getirdiğini belli etmeden onu biraz canlandıracak şekilde eski günlere geri dönüş yapmayı önerebilirsiniz. Heyecan, heyecanı besler. Yeni bir şey sizi daha da isteklendirecektir.

Bu da demek oluyor ki rahat pijamalannızı çıkarıp seksi iç çamaşırlarıyla yatağa girin, evin farklı köşelerinde seks yapmayı deneyin, kılık değiştirmek gibi fetiş oyunlar oynayın, gizli fantazilerinizi onunla konuşmaktan çekinmeyin ve bir kaçamak yaparak en sevdiğiniz otelde onunla seksi bir haftasonu geçirin!

5- Seks Fazla Mı Geliyor?
Bir erkekle ilk çıkmaya başladığımızda hissettiğiniz tek şey sizinle yatmak ister olur. Ancak uzun bir ilişki sırasında erkek arkadaşınız zorlayıcı olmayı bırakacaktır. Bu seks rutininden sıkılmış ya da seks için kendini zorlamak durumunda hissetmemesinden kaynaklanabilir.

Ne yazık ki durum sizin için de aynı şekilde olmayabilir. Çoğu kadın seks sırasında kontrolü erkeğin almasını tercih ediyor, bu yüzden sürekli olarak insiyatifi ele alan erkek olduğunda durum sıkıcı ve tatmin etmeyen bir hale gelecektir.

Cinsel geçmişinize bir bakın; önceden bu konuda daha istekliyse ve şimdilerde pek istekli davranmıyorsa seks tarzınızdan sıkılmış ya da tembelleşmiş olabilir. Eğer böyleyse yeni yöntemler denemelisiniz.

Seksi imalarla onu tahrik edin, daha sonra kendinizi geri çekerek onun size gelmesini sağlayın. Bu bir erkeği her zaman motive etler. Sıcak bir köpük banyosunda uzun süre çıplak şekilde vakit geçirin ya da çırılçıplak halde yatağa uzanın, çarşaf sadece gerekli yerleri kapatsın. Bakalım ne kadar dayanabilecek?

0 yorum:

Yorum Gönder