12 Mayıs 2008 Pazartesi

Parlak çilt için öneriler

Cildiniz ışıltısını mı kaybetti? İşte canlandırmanızı sağlayan öneriler...

Yüzünüzü soğuk suyla yıkayın.
Soğuk su damarlarınızı daraltarak geceden kalma cildinizi lekelerden temizler. Ayrıca gün ortasında ihtiyaç duyduğunuzda bir sprey şişesinden yüzünüze su püskürtebilir veya nemli bir havluyla cildinizi temizleyebilirsiniz. Cildinizdeki sabah kızarıklığını gidermek için yüzünüzü papatya içerikli bir temizleyici ile silin.

Naneli bir şeyler koklayın.
Uzmanlar, nane kokusunun beyni uyardığını belirtiyor, içinde nane veya benzeri canlandırıcı kokular olan bir duş jeli ile yıkanın. Ölü hücrelerinizden kurtulmak için de banyo lifi kullanabilirsiniz. Lifin verdiği his de sizi canlandırmaya yardımcı olacaktır.

Göz aftınızdaki morluklardan kurtulun.
Şişmiş gözlerinizin üzerine koyacağınız salatalık dilimleri veya kafein içerikli bir losyon damarları daraltır ve göz altındaki sıvı birikimini azaltır.Göz çevresinde sarkan bölgeleri ise peptid içeren bir krem kullanarak sıkılaştırmanız mümkün.

Kendinize hızlı bir detoks maskesi uygulayın.
Cansız görünümlü cildinizi kendine getirmek için, bir el havlusunu taze sıkılmış portakal suyunun içine batırın. Fazlasını sıktıktan sonra havluyu beş dakika boyunca yüzünüzün üzerinde tutun. C vitamini de cildinizdeki renk farklılıklarını gidererek yüzünüze ışıltı verir.

Krem yumuşaklığı..
Enerjiniz tükendiğinde, vücudunuzun fonksiyonları daha yavaş ve yetersiz çalışmaya başlar. Hücreleriniz su kaybeder ve cildiniz kurur, içerisinde besleyici vitamin ve proteinler bulunan bir nemlendirici ise cildi onarır.

0 yorum:

Yorum Gönder