29 Mayıs 2008 Perşembe

İdeal çiftin formülü

Çiftlerle yapılan görüşmeler sonucu elde edilen bilgilere göre aşağıdaki kişilik özellikleri evlilikte doyumu ve uyumu belirliyor. Erkekte sıcakkanlılık, sosyal ilişki kurma isteği arttıkça evlilikte uyum azalıyor. Erkeğin makbulü, evin dışında fazla ilişkisi olmayanı. Kadın için sıcakkanlılık uyum faktörleri içinde sayılmıyor bile.

• Strese tolerans her iki cins açısından önemli. Eksikliği sorun çıkarıyor.

• Enerjik, canlı ve hayatiyeti yüksek erkek ve kadın ideal. Ama erkekler için bir paradoks var: Hem canlı hem sosyal ilişki yoksunu olacak, evden ayrılmayacak!

• Değişime açıklık erkekte önemli, kadında değil. Aşırısı zararlı, sık eş değiştirmekle sonuçlanabiliyor.

• Kendini sorgulama her iki cinste ne kadar yüksek olursa, ilişkide uyum o kadar azalıyor.

• Gergin erkek evliliği zora sokuyor.

• Bir grup içinde olmak temel ihtiyacı olmamalı. (Erkekte bu ihtiyaç yüksek olduğunda, eşi kendisinden uzaklaştığını düşünüyor)

• Yeniliğe açık olmalı. Ama fazla değil. Aşırı yeniliğe açık olmak erkekleri, geleneğe, düzene, otoriteye hatta evliliğe tepkiye yöneltir.

Mutlu beraberlikler için birkaç öneri
Duygusal iniş çıkışları yoğun olan ve uzun süren kadınlar bir endokrinoloğa (hormon uzmanı) başvurmalı.

Eşleri ‘ayın muayyen günlerinde’ yoğun ve şiddetli iniş çıkışlar gösteren erkekler, bu süreçte yaşananları anlayışla karşılamalı.

Kadınlar bazı kokuları hiç de çekici bulmayabilir. Bu onların beyninin kokulara daha fazla hassas olmasından kaynaklanır! (Erkekler deodorant kullanmayı ihmal etmeyin!)

Eğer bir erkekle uzun süreli bir ilişkiyi planlıyorsanız, saygı duyduğunuz ve beğendiğiniz özellikleri olduğundan emin olun. Böylece ‘kimyamız çok tutuyor’ safhası geçtikten sonra yeterli miktarda endofin salgılamaya zemin yaratırsınız. Bu da sizi epey idare edecektir.

Sizin için ideal sevgilinizde başarı isteği veya görünüş önemli ise, kandırılmadığınızdan emin olun. Çevreden ve arkadaşlarından ipuçları almaya çalışın.

Herhangi bir uzlaşma girişiminin içinde mutlaka kadınlar bulunmalıdır. Erkeklerin işi kestirip atma eğilimine karşı, onlar konuşma ve ilişkiyi kotarma eğiliminde olacaklardır.

0 yorum:

Yorum Gönder