12 Mayıs 2008 Pazartesi

2008 yılının en favori estetikleri

Birkaç seansta zahmetsizce cildinizi gençleştirmek, liposuction yaptırmadan bölgesel fazlalıklarınızdan kurtulmak ya da göğüslerinizi astırarak dikleştirmek...

Bunların hiçbirisi imkansız değil artık. Çünkü 2008de, gelişen tıp ve teknolojinin sunduğu imkanlar bizi hayalimizdeki görüntüye her geçen gün daha da yakınlaştırıyor... En azından bu yöntemleri deneyenler öyle diyor...

1. PPX mavi ışık
Mavi ışık olarak da bilinen PPX yöntemi özellikle bir türlü giderilemeyen akneler ve akne izlerine yönelik olarak uygulanıyor. Yöntem cildi uyararak kendi kendisini tedavi etme mekanizmasını harekete geçiriyor.
Nasıl uygulanıyor? PPX Sistemi de önce kişiye özel başlık ile cildin uygulama yapılacak olan bölümü vakumla yukarı çekiliyor, sivilce içindeki iltihabın ve aynı zamanda dolmuş gözeneklerin boşaltılması sağlanıyor. Vakumun ardından verilen mavi ışık enerjisi ise ciltte sterilizasyon sağlıyor ve sivilcenin bulunduğu alanı temizliyor. Bu uygulama sonunda sivilceler 2 ile 5 gün arasında hızla kuruyor ve cildin iyileşme mekanizması harekete geçiyor.
Kullanım alanları: Yöntemin başlıca kullanım alanı bir türlü giderilemeyen akneler. Bilindiği gibi kızlarda en sık 14- 17 yaşlarında, erkeklerde ise 16- 19 yaşlarında görülen akne problemi iyi tedavi edilmediğinde birçok fiziksel ve ruhsal soruna ya da yaşam boyu taşınan izlere neden oluyor. Bazı kişilerde ergenlik döneminde karşılaşılmayan bu sorun ileri yaşlarda da ortaya çıkabiliyor. PPX yöntemi hem aktif akneler için hem de izler için kullanılıyor.
Ne sağlıyor? Bu tedavi, periyodik cilt bakımları yapılarak destekleniyor. Böylece cildin eskisinden çok daha canlı, parlak ve pürüzsüz bir görünüme bürünmesi sağlanıyor.

2. Palamor Starlux 500
Bu yöntemde uzman ekip tarafından kişinin ihtiyaçlarına göre özel bir tedavi programı belirleniyor ve her program için farklı cihaz başlıkları kullanılıyor. Aslında yöntem, yüz germe ve cilt gençleştirme dışında çatlak tedavisinden epilasyona kadar pek çok işlemin yapılmasına de imkân tanıyor ancak özellikle yüz bölgesinde üstün bir performansa sahip olduğu söyleniyor.
Nasıl uygulanıyor? Cihazın başlığı problemli bölge üzerinde gezdiriliyor ve cildin alt tabakalarına ışınlar gönderiliyor. Bu ışınlar bu bölgede cildin kendi kendini iyileştirme mekanizmasının harekete geçmesini sağlıyor ve kolajen üretimini tetikliyor. Böylece cilt daha sıkı, gergin ve lekesiz bir hal alabiliyor, işlem ihtiyaca göre 2- 10 seans arasında uygulanabiliyor.
Kullanım alanları: Akne izinden yüz gençleştirmeye, vücut çatlaklarından, doğum sonrası karın ve basenlerde oluşan sarkmalara kadar kullanılıyor.

3. MLS-Hipoosmalar lipotomi
Hipoosmalar lipotomi, yağları yontarak şekillendirme anlamına geliyor. Vücutta biriken ve şekil bozukluklarına yol açan yağ dokusunu şekillendirmek, selülitleri azaltmak ve yok etmek üzere tıp dünyasında kullanılıyor.
Nasıl uygulanıyor? Birinci adımda, MLS sistemindeki bilgisayar kişiye özel bir hipoosmolar sıvı formülü elde ediliyor, ikinci adım olarak bu sıvı, yağlı bölgeye enjekte ediliyor. Şişen yağ hücreleri, cilt dışından MLS sistemine özel bir ultrason yardımıyla patlatılıyor ya da sıvılaştırılıyor. Üçüncü adımda da, sıvılaşmış yağ, özel tekniklerle hücre dışına atılıyor.
Kullanım alanları: Karın, bel çevresi, basen, kollar, bacaklar, gıdı, sırt ve ayak bileklerindeki fazla yağlara karşı kullanılıyor, işlem genellikle 1-3 seans uygulanıyor.


4. Smart Lipo
Özellikle ABDde yaygınlaşan bu yöntem, liposuction işlemine alternatif olarak gösteriliyor. İşlemin en önemli özelliği, uygulamasının oldukça basit olması ve cerrahi işlem sınıfına girmemesi.
Nasıl uygulanıyor? İşlemde, saç telinden biraz daha kalın kanül, uygulama yapılacak bölgeye sokuluyor. Bu kanülden lazer ışığı çıkıyor ve o bölgedeki yağ hücrelerinin zar bütünlüğünü bozuyor. Eriyen yağlar, işlemden belli bir süre sonra vücut tarafından emilebiliyor.
Kullanım alanları: Yüz, bilekler, kollar ve gıdı da dahil olmak üzere vücudun her noktasına uygulanabiliyor. Bu yöntem tam olarak bir ameliyat kabul edilmediği için ameliyatın risklerini da taşımıyor. Tek seansta, diğer yöntemlerde olduğu gibi fazla miktarda yağ alınamadığı için fazlalığı çok olan hastalarda tercih edilmiyor.

0 yorum:

Yorum Gönder