21 Mayıs 2008 Çarşamba

16 Günde Cinsiyet Tahmini

Çok yakında, doğacak çocuğun erkek mi, yoksa kız mı olacağı hamileliğin 16. gününde tespit edilebilecek. İsrailli bilim adamları, ceninin beslenmesini sağlayan bir hormonun, ceninin dişi olması durumunda daha fazla salgılandığını saptadı.

Tel Aviv Genetik Enstitüsü'nde yapılan araştırmalarda, gebeliğin 16. gününde, ceninin beslenmesini sağlayan MSHCG hormonunun, ceninin dişi olması durumunda daha fazla salgılandığını saptadı.

MSHCG hormonunun, annenin kan ve idrarında, gebelik veya gebelik olmadığı zamanlarda testle saptanabildiği biliniyor. Bilim adamları, annenin bir kız çocuğuna gebe kaldığı zaman, MSHCG hormonunun 5 defa daha fazla salgılanadığını belirttiler. Daha önce bir başka araştırmada, MSHCG hormonunun, gebeliğin ikinci ve üçüncü ayında, kız çocuğuna hamile kalan annelerde daha fazla salgılandığı saptanmıştı. Bilim adamları, araştırma sonucunun şimdilik bebeğin cinsiyetinin belirlenmesi için kullanılmaması gerektiğini, bu konuda başka işaretlerin de elde edilmesiyle daha kesin sonuç alınabileceğini kaydettiler.

347 hamile kadın üzerinde yapılan araştırmada, gebeliğin 14-20 günlerinde MSHCG hormonunun 1 veya 3 kez daha fazla salgılandığı belirlendi. Araştırma sonucunda 184 dişi, 163 erkek ceninin meydana geldiği gözlendi. Gebeliğin 3. haftasında MSHCG hormonu yüzde 18.5 daha fazla belirlenen hamile kadınların daha sonra kız çocuğu doğuracakları belirlendi.

Çevre cinsiyeti etkiliyor

ABD'de Michigan State Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, çevresel faktörlerin doğacak çocuğun cinsiyeti üzerinde etkili olabileceğini gösterdi. Journal of Occupational and Environmental Medicine adlı dergide yer alan araştırma raporunda, çevre kirliliğinden etkilenen erkeklerin çocuklarının daha çok erkek olduğu kaydedildi. Araştırmada, kanlarında yüksek oranda PCB (poliklorlu bifeniller) bulunan erkeklerin çocuklarının yüzde 57'sinin erkek olduğu saptandı. PCB, vücuttaki iç salgı bezlerinin çalışmasını engelleyerek, kansere de yol açabiliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder