6 Mayıs 2008 Salı

Amerika'nın savaş böcekleri

BAE Systems, Amerikan ordusunun sponsorluğunda savaş alanında askerlerin can güvenliğini tehlikeye atmadan bilgi toplamaları için ufak robotlar geliştiriyor.

Savaş dendiğinde bile zaten insan bir huzursuz oluyor. Şimdi bu da yetmezmiş gibi bazı bilim adamları savaş alanına böcekleri ve sürüngenleri de sokmayı planlıyor.

BAE Systems, örümcek, bözcek ve yılanlardan oluşan ufak bir robot ordusunu savaş alanında bilgi toplamaları amacıyla geliştiriyor. Bu araştırma Amerikan ordusu tarafından 38 milyon dolarla destekleniyor.

Belli ki Amerika askerlerinin savaş alanında kalması için elinden geleni yapıyor. Çünkü bu robotlar Amerikan ordusunun savaştaki gözü ve kulağı olacak.

Amerikan ordusuyla bu tip antlaşmalar yapan tek firma BAE Systems değil. Roomba ve Scooba gibi ev temizlik robotlarını yapan iRobot da geçen sene Amerikan ordusuyla; 13 kg kaldırabilen,merdiven çıkabilen, taş, kaya, kar ve çamurda ilerleyebilen robotlar için antlaşmıştı.

Tüm bu savaş için hazırlanan teknolojik cihazlar, robotlar ve antlaşmalar gözönüne alınırsa Amerika’nın önümüzdeki senelerde de rahat durmayacağı belli…




kaynak : cnetturkiye.com

0 yorum:

Yorum Gönder