28 Mayıs 2008 Çarşamba

Uzmanından makyaj önerileri

Gölgelendirme yaparken, elmacık kemiğinin altına biraz koyu fondöten sürdüğünüzde elmacık kemikleri belirginleşir. Burnu daha ince göstermek için de burun kenarlarına koyu renk üzerine ise açık renk kullanabilirsiniz. Yüzün hangi bölgesini inceltmek ya da yok etmek istiyorsanız, oraya koyu renk diğer bölgelere de açık renk sürmek istediğiniz sonucu elde etmenizi sağlayacaktır. Bu gölgelendirmeleri çok kesin hatlar yerine yumuşak geçişlerle uygulamak gerekir.

Özellikle renkli göz makyajlarında farın göz altlarına dökülme riski vardır. Makyaja başlamadan önce gözaltlarına biraz pudra sürüp, makyajı bitirdikten sonra bu pudrayı alarak göz altı bölgesinin temiz kalmasını sağlayabilirsiniz.

Dudak makyajlarında mat tonlar kullanılmalı. Kontür çizgileri çok fazla tercih edilmemeli. Tercih ediliyorsa da kullandığınız ana ruj renginde olması ve dudakta iyi dağıtılması gerekiyor.

Yazın çok yoğun rimeller pek fazla görmeyeceğiz. Rimeli uygulamadan önce boş bir tarama fırçasıyla kirpiklerinizi tarayıp daha sonra rimeli dipten uca uygularsınız daha temiz bir görüntü elde edersiniz.

Küçük gözler için göz içlerine uygulayacağınız beyaz renkli kalemle aydınlatma yapabilir, gözlerinizi daha büyük gösterebilirsiniz.

Makyaj yaparken yüzünüzde renk dengelerini iyi kurmak gerekiyor. Eğer renkli bir göz makyajınız varsa dudaklar için uçuk renkler, renkli ve belirgin bir rujunuz varsa da hafif bir göz makyajı yapmak abartıdan uzak olmanıza yardımcı olacak.

0 yorum:

Yorum Gönder