2 Ocak 2009 Cuma

Lida'nın Bitkisel ve Kimyasal içeriği:3

Sibutramin

Bir kere hemen şunu belirteyim sibutramin herkesin bildiği gibi obezlik tedavisinde kullanılan piyasada benim bildiğim reductil, belkide merida ismiyle de vardır. Ve hiç de kontrollü filan değildir, isteyen gidip alabilir. Bu ilacın piyasada 10mg lık 15 mg lık dozları vardır. Fakat benim bulduğum yayınlara göre 5 ila 30 mg lık dozlar insanların tedavilerinde kullanılmış. Yan etkileri var. Onları sonra yazmam gerekiyor.” "Lida" içerisinde sibutramin var mı?” sorusunu ben Çin deki fabrikaya defalarca sordum ama her defasında “içinde zararlı (harmful demişler) bir madde yok” diye cevap verdiler. "Lida"nın içinde sibutramin var diyen tek bir yayın var (benim bulduğum) o yayın da Almanyada bir klinikten çıkmış bir yayın. Ben kliniği buldum ve o kliniğin finansörü (para sağlayanı) reductil i üreten firma…. O zaman düşündüm ki firma bunu karalamak için böyle bir yayın çıkarttırdı… genede inanmayıp onların yöntemiyle ölçmeye çalıştım ama ölçemedim… tekrar başka işlemler denedikten sonra ölçebildim… "Lida" da sibutramin var arkadaşlar. Kendim ölçtüğüm için kesin olarak bunu söylüyorum. Miktara gelince 28 le 30 mg/kapsül arası değişiyor. Teknik bir problem olmazsa ölçümün grafiklerinide siteye koyarız. Herkez görsün.

Peki şimdi ne olacak…. Herkes "Lida"yı bıraksınmı?... baştan beri hep söylediğim bir şey var sorun bunun içinde sibutramin olması değil bütün sorun bunun kontrolsüz kullanılması bir sürü mail görüyorum nerdeyse 55 kilo olan bile var… bu kilo ile olmaz arkadaşlar kesin olmaz. Sibutramin en güvenli obez tedavisi maddelerinden birisi. Bunu 1087 hastada yapılan denemelerde diğer zayıflatıcı ilaçlarla birlikte verilmiş ve en güvenlilerden birisi bulunmuş. Ama hangi doz güvenli? 10, 15 belki 20mg.
Bu deneylerin süresi ise 2 yıl sürmüş. Yani iki yıl boyunca bu ilaç hep verilmiş. Gene de güvenli.
İşte tam burada bizim sorunumuz başlıyor biz ne yapıyoruz? Kilomuz az olsa bile kullanıyoruz bunu. Tedaviye beden kitle indeksi 28 in altında kişileri almamışlar bile. Bizim 162 boy ve 65 kilonun kaç biliyormusunuz 24.7 hafif şişman bile değil. İşte size yan etki; baş ağrısı el ayakta uyuşukluk, yok efendim sırt ağrısı, bulanık görme konsantrasyon bozukluğu… bir sürü şey.
Tabi burada asıl kızılacak olan ise üretici. Hiçbir yan etkisi yok ve saf bitkisel diyor(gerçi saf bitkisel olsa ne olacak çok önemli değil ama katkı yok anlamında yalan söylenmiş oluyor). Ve ısrarla sorulmasına karşın cevap yok. Ayrıca hadi içine koydun bunu anladık, ama neden üzerine yazmıyorsun?.(patent anlaşması olmadığından yazamıyor bu arada)

Bir kere doğru kullanılmazsa yan etkisi var, ki bunu hepimiz görüyoruz zaten. Açıkçası ben (literatürde)kalıcı bir yan etkisine rastlamadım ama Amerikada bu ilaç (reductil) marketlerde satılmış 2001 ve 2003 arası o zamanlar herkes istediği gibi almış ve kullanmış o zamanlar, alanlar arasında kalp rahatsızlığı olan yada tansiyon rahatsızlığı olan ve az kilolu kişilerde ölümler olmuş. Sonradan doktor reçetesine girmiş ondan beride obez tedavilerinde ölen yok.(doktor kontrolünde sibutramin yaşlılarda kullanılmış o tedavide ölen var. "Lida" insan öldürüyor söylentisi buradan geliyor).
"Lida" dan ölen varmı? aslında bunu bilmek pek mümkün değil. Bence kontrolsüz ve bilgisizce kullanılmaya devam ederse ölen olabilir…
Kanada sağlık enstitüsü yasaklamış ama gerekçelerinde şu yazılı:” "Lida" da sibutramin vardır, üretici bunu ürünün üzerinde belirtmemiştir ve kontrolsüz satılmaktadır, bu güne kadar herhangi bir kötü olay rapor edilmemesine karşın bizim ileriye dönük endişelerimiz var”
Evet arkadaşlar bizimde endişemi var..
Bizde de reductil reçeteli, ama tabi ki kontrolsüz. Bizde kimsenin ölmemesinin nedeni: bi kere ilacın çok pahalı olması herkesin buna ulaşamaması ve ayrıca bilmemesi olabilir.
Ama işte "Lida" bu iki faktörüde ortadan kaldırıyor hem ucuz ve hem herkes hiç bir uyarı görmeden alabilir (aktarlardan, internetten hatta eczaneden, sahte satıcılardan*) kutuda da uyarı yok.
En büyük tehlike bu. Sizlerin yani şu an bu yazıyı okuyanlar için en ufak bir tehlike yok çünkü bir kere şu an bilgileniyorsunuz. Kilonuz azsa hemen bırakabilirsiniz, ya da nasıl kullanacağınızı öğrenebilirsiniz. Benim sizlerden yani bunu okuyan kişilerden istediğim bu bilgileri başka kullanıcılara ulaştırın.
Bu arada kilolu arkadaşların kilo verme isteklerine lütfen saygılı olalım sonuçta bu ilaç önceki saydığım özellikleri ile birlikte uygun kişilerde doğru bir kullanımla mucizeler yaratacak bir ürün. (bu sonuç üretici firmayı asla asla aklamaz).
Biz biliyoruz ki bu ilaç ne kadar yasaklansa da yine bir şekilde kullanılacak. Çünkü sonuçları birçok uygun kişi için iyi. Bir çok doktor arkadaşdan; "Lida" nın sadece sibutramin tedavisine göre daha az yan etkileri olduğunu öğrendim ve kontrollü olarak kullanılıyor. (buna benzer Türkiyede satış izni olmayan bir çok ilaç da tedavilerde kullanılmakta)

Sibutraminle ilgili yazılacak çok şey var. Ama daha önce şunu yazmalıyım "Lida" benim ölçümlerime göre sadece sibutraminden oluşmuş bir kapsül değil. Asıl ana madde sibutramin değil, benim tanımlayamadığım bir takım maddelerde var. Büyük ihtimal diğer saydığım bitkisel maddelerden oluşuyor. Ve aslında bu bitkisel olanlar sibutraminin kötü etkilerini azaltacak nitelikte sibutramin tansiyonu artırırken poria cocos tan gelen madde tansiyon düşürücü rol oynuyor. Sibutraminin aşırı dozu karaciğere zararlı iken daidai den gelen maddenin karaciğeri koruyucu etkisi var. Vs. Ama işte her şey gelip doza dayanıyor lütfen kilosu az olan arkadaşlar bundan uzak dursunlar.

Eğer "Lida"yı kullanmaktan başka çare yok diyorsanız;
1-Eğer kilonuz bayanda 65 kilonun altında, erkekte 70 in altında ise kapsülün yarısını boşaltıp içmelisiniz.
2-Eğer kilonuz 65 üzeri ama BKİ niz bayanda 26 nın erkekte 27 altında ise yine yarım kapsül içmelisiniz.
3-Eğer günde 2 litreden az su tüketiyorsanız "Lida" yı kesinlikle bırakmalısınız.
4-Eğer "Lida" kullanıyorsanız başka bir ilaç kullanmamalısınız.(ilaçların çok büyük bir yüzdesi için geçerli)
5-"Lida" kullanırken çay, kahve, sigara tüketiminiz en az yarıya indirmeli ve alkol alımını tamamen kesmelisiniz.

Not: Sibutramin içeren ilacın patenti BKİ nin 28 ve üzeri olan obez hastalar için alındığını, genellikle 6 aylık tedavilerde kullanıldığını, en çok 2 yıllık denemeler yapıldığını, en güvenli zayıflama ilaçlarından biri olduğunu, uzun tedavilerde (1 yada 2 yıl) 10mg ve 15 mg lık dozların kullanıldığını, hatırlatmam gerekiyor…

0 yorum:

Yorum Gönder