2 Ocak 2009 Cuma

Lida'nın Bitkisel ve Kimyasal içeriği:2

Diğer bitki ise cumquat denen bir meyve yine bir turunçgil. Limon boyutlarında çok ekşi hatta acı bir meyve bundan da daha çok reçel filan yapılıyor.

cumquatın içeriğinde ise synephrine denen bir madde var ki; işte bizi asıl ilgilendiren ikinci madde. Burayı lütfen dikkatli okuyun… aslında bu madde bizim daidai de de var bütün turunçgillerde az yada çok var. Bu madde efedrin gibi uyarıcı bir madde hatta amfetamin gibi. Buna literatürde iyi efedrin de diyorlar. Efedrin insanı uyanık tutan enrji veren bir madde eskiden zayıflama ilacı olarakta kullanılmış. Synephrine de onun gibi fakat bu madde vücutta sadece yağ yakılmasını sağlayan (beta3 reseptörleri) yapıları etkiliyor, diğer taraftan efedrin kalp ve damar daki yapıları da (beta1, beta2, alfa1 reseptörleri) etkilediği için kalp damar rahatsızlıklarına sebep oluyor. Onun için "Lida" da bulunan Synephrin kalbe ve damarlara zarar vermeden yağ yakım hızını artırıyor.,(metabolizmayı hızlandıran madde bu yani). Zaten yatarken portakal yediğinizde uykunuzun kaçması c vitamini ile birlikte bu maddenin de sebep olduğu bir durumdur.

Bunun dışında oktapamine, tyramine gibi enerji veren ve diğer turunçgillerde de bulunan ana birkaç madde daha var. Hiç birisi Zaralı değil. Oktapamine sporculara güçlenmeleri için destek olarak veriliyor zaten.

Üçüncü bitki ise, mucize bitki bence budur. ismi poria cocos (fu ling Çincesi). Bu bitki için bir kitap yazılabilir. Bu bir kök bitkisidir. İsmi hint ekmeği diyede geçiyor.
Genel olarak 500 yıldır cilt güzelliği için kullanılmış. Ciltteki lekelerin iyileştirilmesi hakkında bilimsel yayınlar var.(zaten bir aylık "Lida" kullanıcılarında hamile çatlak lekelerinin yada açık renk çillerin gittiği gözlendi). Bu bitki şimdilerde anti kanserojen olarak kullanılıyor 70 değişik tür kanserin tedavisinde kullanılmakta. Ödem çözücü özelliği bilimsel olarak kanıtlanmış. Prostat kanseri ile ilgili bir yayın var. Aşırı hücre büyümesini (antiproliferatif etki) önlediği kanıtlanmış. Bir sürü cilt problemlerini bununla çözmüşler filan yani hiç fena bir bitki değil. (arayın bakın göreceksiniz).
Evet artık "Lida" nın içeriği sır değil. Daidai hua (portakal çiçeği), cumquat (limon benzeri bir meyve), poria cocos (bitki kökü).
(bu arada bahsettiğim bilimsel yayınlar ve daha çoğu bende vardır, meraklısına bir şekilde ulaştırabilirim))

Evet arkadaşlar bu üç mucize bitki var. İştah kesici özeliği olan, yağ yakma özelliği olan, cildi geren ve güzelleştiren(poria cocos) üç bitki. Mucize bir ilaç gibi görünüyor.
Peki sizce bütün bunlar bizim iştahımızı kesmişmi?...... bizi zayıflatmaya yetmişmi?… Her zaman sabırsız olan bize yetmişmi? her şey hemen olsun diyen bizlere yetmişmi?.. HAYIR HAYIR HAYIR

0 yorum:

Yorum Gönder