12 Ocak 2009 Pazartesi

Gölbaşı silahları basına gösterildi

Ergenekon operasyonu kapsamında ele geçirilen silah ve bombalar İstanbul Emniyetinde basına gösterildi. Silah uzmanları, sergilenen mühimmat arasında özellikle, Amerikan menşeli “Detasheet” isimli patlayıcıya dikkat çekiyor.Gölbaşı silahları basına gösterildiNTV-MSNBC VE AJANSLAR
İSTANBUL - “Detasheet” isimli patlayıcının, Türkiye’de ilk kez bulunduğuna dair yorumlar var. Bu patlayıcının, genellikle otomobillere düzenlenen suikastlerde kullanıldığı belirtiliyor.

Silahlar arasında seri numaraları silinmiş 2 adet dolu lav silahı da var. Gölbaşı’ndaki kazıda ele geçirilen 25 adet el bombasının 23’ünün seri numaralarının silinmiş olduğu açıklandı.

Bombaların seri numaraları boya baskılı olduğu için kolaylıkla silinebiliyor. Diğer dikkat çeken patlayıcı, 590 gram suikast bombası. Ayrıca, 100 gram C-3, 130 gram C-4 plastik patlayıcı, 1 anti personel tüfek bombası,,50 gram barut, 4 gaz bombası, 4 ses bombası, 2 gösteri el bombası,, 8 metre infilaklı fitil de ele geçen patlayıcılar arasında. Kazılarda Mısır yapımı bir makinalı tüfek, 2 Kaleşnikof tüfek, 7’si ruhsatlı 29 tabanca ve binlerce mermi de bulundu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, İstanbul başta olmak üzere Ankara, İzmir, Kayseri, Kastamonu, Sivas, Muğla, Şırnak, Balıkesir, Uşak ve Tokat illerinde 7 Ocak 2009 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda 33 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

0 yorum:

Yorum Gönder