11 Nisan 2008 Cuma

Yahoo, Microsoft baskısına karşı ittifak arıyor


Yahoo, çok düşük olarak değerlendirdiği bir teklifle kendisini satın almak isteyen Microsoft'un baskısına dayanabilmek amacıyla medya grubu Time Warner'ın internet kolu AOL ile şirket evliliği ve rakibi Google ile ortaklık planlıyor.

Wall Street Journal gazetesinin, bu konuya yakın kaynaklara dayanarak verdiği habere göre, bu amaçla görüşmelerini sürdüren dünyanın 3'üncü büyük internet şirketi Yahoo ile dünyanın 4'üncü büyük internet şirketi AOL, şirket evliliği konusunda anlaşmak üzere.

Ancak buna karşılık Microsoft'un da Yahoo ile birlikte satın almak istediği medya devi News Corp ile görüşmelerini sürdürdüğünü yazan gazete, bu müzakerelerin henüz sonuca ulaşmadığını bildirdi.

İnternet dünyasının devlerini bir araya getiren bu büyük manevralarla, online reklamda dünyanın 2 numarası Yahoo, hisse sahiplerine, Microsoft'un reddettiği satın alma önerisine alternatif getirmeyi amaçlıyor.

Yahoo, AOL ile evliliğin haricinde, milyarlarca dolar tutarındaki hisse senetlerini elinde tutan hissedarlarına da, Microsoft'un sunduğu önerinin çok daha üçerinde bir satın alma programı sunmuş oluyor.

Google ile ortaklığını dün duyuran Yahoo, ayrıca 15 günlüğüne kendi arama motoruna Google tarafından verilen reklamları koyacak.

Yahoo, kendisini satın alarak, Google karşısında online reklam alanında avantajlı olmak isteyen Microsoft'un önerisine iki aydır direniyordu.

Microsoft, yarısı peşin, yarısı hisse şeklinde olmak üzere Yahoo'yu satın almak için 42 milyar dolar teklif etmişti.

İlke olarak teklife karşı olmadığını belirten Yahoo ise Microsoft'un önerisini çok düşük bulduğunu bildirmişti.

Teklifini yükseltmeyeceğini gösteren Microsoft ise geçen hafta Yahoo'ya, satın alma önerisini 3 hafta içinde kabul etmezse miktarı düşüreceği ültimatomunu vermişti.

Kaynak : www.cnnturk.com

0 yorum:

Yorum Gönder