11 Nisan 2008 Cuma

Microsoft'tan üç yeni ürün

Microsoft'un 3 yeni ürünü, Ankara'daki sektör temsilcilerine tanıtıldı.

"Bilişim Kahramanları Aramızda" temasıyla düzenlenen etkinlikte, yeni platformun, "Microsoft'un daha fazla verimlilik, performans, kolaylık ve kullanışlılık üzerine inşa edilmiş dinamik bilişim anlayışının doğrudan bir yansıması olduğu" vurgulandı.

Windows Server 2008; SQL Server 2008 ve Visual Studio 2008 ile birlikte en zorlu iş uygulamalarını yaratmak ve kullanmak için daha güvenli, daha dayanıklı ve esnek bir platform sunuyor.

Windows Server 2008, özellikle çalışma ağı kullanımı, ileri güvenlik özellikleri, uzak uygulamalara erişim, merkezi sunucu yönetimi, performans ve dayanıklılık izleme araçları, geliştirme ve dosya sistemi konularında işletmelere ciddi bir verimlilik artışı getirmeyi amaçlıyor.

Microsoft SQL Server 2008 ise farklı tipte verilerin saklanmasını ve yönetilmesini kolaylaştırıyor; arama, analiz, raporlama, entegrasyon gibi, bu verilerden etkin ve verimli bir şekilde yararlanmayı sağlayan interaktif bir dizi hizmet veriyor.

Sistemin bir parçası olan Visual Studio 2008 de yazılımcıların yüksek kalitede ve zenginlikte sonuçlar veren, birbirleriyle bağlantılı uygulamalar geliştirmesini mümkün kılıyor ve kurumların doğru ve etkin kararlar almalarını sağlayacak bilgiye ulaşarak analiz etmeleri için gerekli altyapı ve araçları sunuyor.

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan, tanıtımda yaptığı konuşmada işletmelere yönelik akıllı, gelecek nesil, bütünleşik ve verimli bir platform yarattıklarını ifade etti.

Arkan, söz konusu ürünlerin, şirketlerin Türkiye için daha fazla değer üretmesine imkan sağlayacağını ve ekonomideki verimliliğin artmasına ciddi bir katkı oluşturacağını da kaydetti.

Kaynak : www.cnnturk.com

0 yorum:

Yorum Gönder