10 Nisan 2008 Perşembe

Bloglar icin onemli seo ipuclari

Merhaba,
Bu yazımızda blogspotta kısa bir tur atıp Google aramalarında üstte olmaya çalışacağız. Aslında bu o kadarda zor bişi değil istendiği takdirde.

Öncelikle Googlenin en çok önem verdiği unsurlar ;
  • Özgün İçerik
  • Güncel İçerik
  • Düzenli ve Kaliteli Alınan Linkler
Özgün İçerik

Googlenin son dönemlerde en çok önem verdiği unsurdur. Blogunuza bir vs. ekleyeceğiniz zaman özgün olmasına dikkat edin. Kendiniz bişiler ekleyin. O konuda fikirlerinizi paylaşın. Böylece içerikteki konuda daha üstlerde olabilirsiniz. Ör:Blog içeri SEO ile ilgili. Googleda arattığınızda bir çok sitede aynı yazı vardır. Ve o sitelerin üstlerde olma potansiyeli eşittir. Ama siz kendiniz SEO ile ilgili bir makale vs. yazmış iseniz, sizin üstlerde olma şansınız diğer sitelerden daha fazladır. Google hep bir farklılık arıyor. Bu farklılığıda siz sağlarsanız o zaman üstlerde olursunuz.

Güncel İçerik

Google bir siteyi güncel görmediği takdirde siteye pek fazla uğramaz. Her sitenizi ziyaret ettiğinde sitenizde aynı içeriği görüyorsa neden tekrar uğrasın değilmi. Ama aksine sitenizi hep güncel tutuyorsanız, Google siteden hiç çıkmaz, çünkü Google her ziyaretinde siteyi farklı görüyor. Buda onun hoşuna gidiyor tabi. Ve size dizininde sizi üstlere taşıyor. Yani kısaca en az 2 günde 1 yazı ekleyin blogunuza. Veya günlük 2-3 yazı ekleyin. Eğer her gün bunu yapamıyorsanız bloggerda bununla ilgili bir ayar var. Sitenizi otomatik olarak güncel tutabiliryorsunuz. Bunu nasıl mı yapacaz. Öncelik blogumuza yeni yazı gönder diyoruz. Gelen metin yazma sayfasında metin yazma bölümünün altında Yazı Seçenekleri bulunmaktadır. O bölüme tıklıyoruz. Gelen menüden yazı gönderim tarihini bir sonraki günü seçiyoruz. Böylece bir kaç gün için bunu tekrarlıyoruz. Böylece sitemiz otomatikmen kendini güncelliyor. Bunlarda Googlenin hoşuna gidiyor tabi.

Düzenli ve Kaliteli Alınan Linkler

Bir çok kişiye göre üstlerde olmanın tek yolu backlinktir. Evet backlink o olmadan üstlerde olmak biraz zor ama eğer içerik özgünse vede güncelse ozaman backlinsizde üstlerde olabilirsiniz. Ama yinede eğer güncellemenizi pek iyi yapamıyorsanız, blogunuzu güncelleyemiyorsanız o zaman biraz backlink alın derim. Tabiki fazla abartamadan. Yoksa direk Sandbox .
( Sandbox Nedir? ) Peki değimlerimizi nasıl yapmalıyız. Ve hangi sitelerle yapmalıyız. Link değişimini link çıkışı az olan siteler ile yaparsanız daha faydalı olacaktır. Ve sitemizdeki çıkışlarında fazla olmamasına dikkat edelim.

Yazar : aokalin <=|=> Orjinal Metin: r10.com

0 yorum:

Yorum Gönder