11 Nisan 2008 Cuma

Google Groups engellendi!

Google'un servislerinden olan Google Groups mahkeme kararıyla engellenmiş ve groups.google.com subdomaine giriş yasaklanmış.
Sitede yer alan engelleme mesajında şöyle yazıyor:
Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir.

T.C. Silivri 2. Asliye Hukuk Mahkemesi 14.03.2008 tarih ve 2008/15 Nolu Kararı gereği bu siteye erişim engellenmiştir.

Access to this site has been suspended in accordance with decision no: 2008/15 of T.C. Silivri 2.Civil Court of First Instance.

Google'den açıklama
Google yetkililerince yapılan açıklamada ise, google gruplarına (google.groups) erişimin engellenmesi kararının alınmasına neden olan dava konusunun incelendiği belirtildi.
Yazılı açıklamada, google.groups'a Türkiye'den erişimin, yapılan bir şikayet nedeniyle engellendiği hatırlatılarak, "Kapatma kararının alınmasına neden olan dava konusunu inceliyoruz ve her zaman olduğu gibi Türk yetkilileriyle bu durumun en kısa sürede çözüme kavuşması için birlikte çalışmaya hazırız" denildi.

Google Groups Nedir?
Google tarafından ücretsiz olarak sağlanan çevirimiçi gruplar ve mail listesi servisidir. Google Groups kullanarak, ilgi alanlarına göre gruplar bulunabilir ve üye olunabilir. Grup sayfasına mesaj bırakılabildiği gibi, grup mail adresini kullanarak tüm liste üyelerine mail de atılabilir. Ayrıca, isteyen kendi grubunu kurabilir ve geçmişi 1981'e kadar uzanan Usenet haber gruplarına ulaşılabilir.(Google Groups - Vikipedi)

Burada sansürlenen sitelere girmenin yolunu anlattım.
Anlattıklarımı uygularsanız, engellenen sitelere girebililirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder