3 Nisan 2008 Perşembe

MacBook Air Türkiye'de


Apple IMC Türkiye, dünyanın en ince dizüstü bilgisayarı MacBook Air’ı Türkiye’de satışa sundu.

Apple’ın tüm dünyada heyecan yaratan yeni dizüstü bilgisayarı MacBook Air, Türk kullanıcılarıyla buluştu. Getirdiği pek çok yenilikle gündeme damgasını vuran dünyanın en ince dizüstü bilgisayarı MacBook Air, 24 Mart tarihinden itibaren tüm APR’lerde yerini aldı.


Geçtiğimiz ay gerçekleşen ve Apple IMC Türkiye Genel Müdürü Cömert Varlık’ın da hazır bulunduğu etkinlikte tanıtılan MacBook Air, 1,689 Euro’ya (KDV hariç) satışa sunuldu.



MacBook Air; 1.94cm’lik maksimum yüksekliği ve benzersiz 0.4 cm’lik inceliği ile öne çıkıyor. MacBook Air; 13.3 inçlik LED- aydınlatmalı geniş bir ekrana, tam boyut ve alttan aydınlatmalı bir klavyeye, video konferans özelliği için yerleşik iSight® kameraya ve iPod touch’ta bulunan tıklama, döndürme ve sürükleyerek geçme özelliği sağlayan çoklu dokunuş hareket destekli geniş bir trackpad (izleme dörtgeni)'e sahip.

4MB L2 önbelleği olan 1.6 GHz ya da 1.8 GHz Intel Core 2 Duo işlemci ile çalışan MacBook Air, standart olarak 2GB'lık hafıza, 80GB'lık 1.8-inç sabit disk ve ileri teknoloji 802.11n Wi-Fi ve Bluetooth 2.1 özelliklerini içeriyor.

MacBook Air enerji tasarruf özelliği olan canlı bir 13.3-inçlik LED- aydınlatmalı parlak geniş ekranı ve geniş trackpad (izleme dörtgeni) ile tıklama, döndürme ve sürükleyerek geçme özelliği sağlayan çoklu dokunuş hareket desteği ile resimler arasındaki geçişi, döndürmeyi ya da Safari™ programında web sayfalarını büyütmeyi daha kolay hale getiriyor. MacBook Air şık ve dayanıklı alüminyum kaplaması ile tam boyutta klavye tasarımına da sahip. Alttan aydınlatmalı klavye özellikle uçak, stüdyo veya konferans odaları gibi loş aydınlatılmış ortamlar için ideal bir çözüm sunuyor ve yerleşik yerel ışık sensörü sayesinde en iyi görüntüyü sağlayabilmek için ekran parlaklığının yanı sıra tuşların parlaklığını da otomatik olarak ayarlıyor.

MacBook Air kablosuz performans için beş saatlik pil ömrüne sahip olmakla beraber, 802.11g*’a göre hız performansını beş kez, menzilini iki kez arttıran AirPort Extreme® 802.11n Wi-Fi ağ bağlantısını içeriyor. Apple’ın Migration Assistant (uygulamaların aktarımını otomatikleştirme) yazılımı kullanıcılara doğrudan kablosuz olarak Mac® den MacBook Air’e dosyaları, uygulamaları ve tercihleri aktarma kolaylığını sağlıyor.

MacBook Air kullanıcıları MacBook Air ürünü için tasarlanmış kompakt harici bir sürücü olan MacBook Air SuperDrive ürününü de satın alabiliyor. MacBook Air SuperDrive® ayrı bir güç adaptörü taşıma ihtiyacını ortadan kaldırarak MacBook Air'ın USB girişi ile çalıştırılabiliyor. Birçok MacBook Air kullanıcısı kablosuz bir şekilde Time Capsule’den dosyaları yedekleyebildikleri ve kablosuz şekilde yazılım uygulamaları kurmak için çevredeki PC ya da Mac bilgisayarların optik sürücülerine bağlanabildikleri için optik bir sürücüye ihtiyaç duymuyor.

MacBook Air 1.6 GHz ya da 1.8 GHz hızında çalışan Intel Core 2 Duo işlemciler ile beraber geliyor ve standart 2GB'lık hafıza, 80GB 1.8-inçlik sabit disk içeriyor. İsteğe bağlı 64 GB'lık katı hal sürücüsü (SSD) hareket eden parçalar içermediğinden dayanıklılığını artırıyor. MacBook Air, DVI, VGA, Composite ve S-video adaptörleri aracılığı ile kolay bağlantı sağlamak için bir adet mikro-DVI girişi içeriyor. MacBook Air ürünü yan birimleri eklemek veya iPod® şarj etmek için USB 2.0 kapısı, bir adet kulaklık çıkışı ve özellikle cep telefonu kullanıcıları için tasarlanan Apple'ın ünlü MagSafe® Güç Adaptörünü de içeriyor.

MacBook Air, Apple'ın ödüllü iLife® ‘08 yazılım paketi ile geliyor. Dijital yaşam tarzı uygulamaları paketinin en önemli güncellemesi iPhoto®'nun yeni versiyonu, tamamen yeniden oluşturulmuş iMovie® yazılımı ve her ikisinde de resim ve video paylaşımını inanılmaz kolaylaştıran yeni Mac Web Gallery ile entegre ediliyor. Yeni MacBook Air ürünü ayrıca dünyanın en gelişmiş işletim sisteminin altıncı büyük ürünü olan Mac OS X Leopard™ ile birlikte sunuluyor.

Yeni MacBook Air, alüminyum kaplaması, arseniksiz camı, cıvasız LCD ekranı ve PVCsiz (polivinil klorür ) iç kabloların yanı sıra devre kartlarının çoğunluğunda bromlu alev geciktirici özelliği olmayan çevreci maddeler ile Apple'ın yeşil dünyaya katkısını temsil ediyor. Bunun yanı sıra, MacBook Air Mac bilgisayarların arasındaki en az gücü tüketiyor. %100 tüketim sonrası geri dönüştürülmüş maddeden yapılan ambalajı daha önceki en küçük MacBook paketinden hacim açısından da %56 daha küçük…


Teknik özellikler;

• 1280x800 çözünürlüğe sahip 13.3-inçlik LED-arkadan aydınlatmalı parlak geniş ekran

• 4MB L2 önbellek ile 1.6 GHz Intel Core 2 Duo işlemci

• 800 MHz ön veriyolu

• 2GB'lık 67 MHz DDR2 SDRAM

• Sudden Motion(Ani Hareket) Sensörü ile 80GB 'lık sabit disk sürücüsü

• Intel Graphics Media Accelerator X3100

• Mikro-DVI girişi (VGA Adaptörlere bağlanan Mikro-DVI ve DVI Adaptörlere bağlanan Mikro-DVI içerir)

• Yerleşik iSight video kamera

• Yerleşik AirPort Extreme 802.11n kablosuz ağ oluşturma ve Bluetooth 2.1+EDR

• Bir adet USB 2.0 girişi

• Bir adet kulaklık girişi

• Tıklama, kaydırma, döndürme ve sürükleyerek geçme özelliği içeren gelişmiş çoklu dokunuş kabiliyeti özelliğine sahip TrackPad

• 45 Watt'lık MagSafe Güç Adaptörü

Kaynak : www.kenthaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder