13 Mart 2008 Perşembe

Sanal Suçlulara Rahat Nefes Almak Yok

Emniyet güçleri yakından takip ettiği sanal dünyada suçlulara nefes aldırmıyor. 2007 yılında bilişim alanında suçların yüzde 81.3’ünü aydınlatan polis, 174 personeli eğitimden geçirerek görev alanlarına gönderdi.

Suç dünyasının kullandığı tüm imkanları yakından takip ederek, kendini zamanın gereklerine uygun olarak yetiştiren polis, suç dünyasına nefes aldırmıyor. Son dönemlerin en popüler suç arenası haline gelen sanal dünya da, polis tarafından yakından takip ediliyor. 2007 yılında yaptığı çalışmalarla, bilişim alanında gerçekleştirilen suçların yüzde 81.3’ünü aydınlatarak önemli bir başarıya imza atan emniyet, bu yılın başında 174 personeli eğitimden geçirerek, yeni bilgilerlerle donatarak görev alanlarına gönderdi. Yeni dönemin en önemli polisiye hizmetlerinden birisi de, sanal ortamda gerçekleştirilen suçların takibi ve aydınlatılması. Zira, teknolojinin ve bilişimin tüm imkanlarını kullanan suçlular, terör faaliyetlerinden dolandırıcılığa, banka hesaplarının boşaltılmasından çeteleşmeye, devlet sırlarından özel hayata kadar toplumu sarsacak ne kadar büyük suç varsa, sanal ortamdan yararlanarak gerçekleştiriyorlar. Son dönemde ortaya çıkarılan ne kadar çete varsa, hemen hemen hepsi de bilişim dünyası yakından takip edilerek çökertildi.

Çeteler çökertildi
Ergenekon, Atabeyler, Sauna, ayrıca İstanbul’da Kale, Hortum ve Sarıyıldız, İzmir’de Papağan, Kelaynak ve Karga, Ankara’da Manyetik ve Sonbahar, Şanlıurfa’da Virüs, Malatya’da Kargo, Kırklareli’nde Plastik, Antalya’da Şifre ve Adana’da Havele isimleriyle planlı operasyonlar yapan bilişim ekipleri, bu operasyonlarla 579 bilişim suçunun 471’ini aydınlattı ve çeteleri çökertti.

Çağa ayak uyduruyor
Bilişim suçlarına daha çok personel yetiştirmek ve var olan personelini daha donanımlı hale getirmek için çabalayan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi, bu yılın başında 174 personeli eğitimden geçirerek, yeni bilgilerlerle donatarak görev alanlarına gönderdi. Antalya’da verilen eğitimlerde, teknolojinin son imkanları tanıtılırken, alanda karşılaşılan zorluklar, dijital delillere ulaşılması, bunların değerlendirilmesi, bilişim suçlularının ifadelerinin alınması ve yeni ifade alma teknikleri, iller arasındaki koordinasyon meseleleri, bu alandaki ulusal ve uluslar arası mevzuat gibi konular personele 5 gün boyunca anlatıldı. Yepyeni bilgilerle donatılıp, soru ve problemleri çözülen bilişim polisi, yeni bir motivasyonla yeni yıla başladı.

0 yorum:

Yorum Gönder