6 Nisan 2009 Pazartesi

Diyet tarifleri için kolları sıvayın!


Tatil planlarının yapıldığı şu günlerde, zayıflamak üzere az kalorili yiyeceklerden oluşan menünüze, Dr. Yasemin Bradley ve Anthony Bradley'in 'Gelecek Yiyeceklerde' adlı kitabından diyet yemek ve tatlılarını da eklemek istemez misiniz? O zaman kolları sıvayın, işte tarifler...

TONY'NİN MAKARNASI (2 kişilik)

MALZEMELER200 gram kepekli makarna
1 adet kabak
1 büyük soğan
2 diş sarmısak
2 büyük domates
1.5 kaşık zeytinyağı
2 - 3 kaşık fesleğen (veya maydanoz)
1 kaşık hardal
1 çay kaşığı karabiber
8 kaşık kırmızı veya beyaz şarap (yerine su da olabilir)
Parmesan peyniri

YAPILIŞI
Soğan ve sarımsağı küçük küçük kıyın. Bir tavaya zeytinyağını koyup ısıtın. Aşırı kızmasın. Sarımsağı ekleyin ve altın sarısı oluncaya kadar kavurun. Ardından soğanı da ekleyip, birlikte kavurun. Kabağı yarım aylar şeklinde ince ince doğrayıp tavaya ekleyin (Bu sırada makarnayı kaynar suya atıp, haşlamaya başlayın). Sonra domatesleri tavadaki sosunuzun içine doğrayın, şarabın yarısını da ekleyin. Beş dakika kadar arada karıştırarak pişirin. Hardal, biber ve fesleğini de ekleyin. Makarnanız hazır oluncaya kadar sosunuzu yavaş yavaş karıştırarak pişirmeye devam edin. Makarnayı süzerken sosunuzun altını da söndürün, şarabın diğer yarısını da içine karıştırın. Tavaya en son makarnayı ekleyip dikkatli bir şekilde karıştırın. Tabaklara alıp üzerine peyniri serptikten sonra servis yapın.
MERCİMEK SALATASI
MALZEMELER

1 bardak mercimek
7 - 8 yaprak beyaz lahana
1 kaşık zeytinyağı
1 diş sarmısak
1 limon
Yarım su bardağı yoğurt

YAPILIŞI
Mercimeği ve lahanayı ayrı ayrı haşlayıp süzün. Lahana yapraklarını ince şeritler halinde kıyın. Diğer tarafta yoğurt, limon, zeytinyağı ve dövülmüş sarmısağı elde veya blender ile çırpıp bu sosu sıcak mercimek ve lahanayla iyice karıştırın.
NOT: Lahana yerine çiğ kıvırcık marul veya rendelenmiş havuç da kullanabilirsiniz.
MUZLU PUDİNG
MALZEMELER
1 bardak esmer pirinç
2 adet olgun muz
2 çay kaşığı tarçın
2 çay kaşığı hindistancevizi

YAPILIŞI
Pirinci iyice haşlayın ve soğumasını bekleyin. Muzları haşlanmış pirincin içine doğrayıp tarçını da ilave edin. Blendır ile 2 - 3 dakika karıştırın. Karışımı kaselere alıp buzdolabına koyun. Soğuduktan sonra üzerini hindistanceviziyle süsleyin.
NOT: Hiç şeker konulmamasına rağmen bu puding özellikle tatlı krizleriniz için birebir. Kesinlikle beyaz pirinç kullanılmamalı.
YULAF HELVASI
MALZEMELER
1 bardak yulaf kepeği
2 adet yeşil elma
Bir avuç ceviz (fındık ya da badem de olabilir)
1 yemek kaşığı tarçın
1 kaşık hindistancevizi

YAPILIŞI
Yulaf kepeğini üzerini 3 parmak geçecek kadar suyla tencereye koyun. Orta ateşte pişirin. Muhallebi kıvamına gelip fokurdamaya başlayınca kabuklarıyla rendelediğiniz yeşil elmaları, cevizi ve tarçını da ekleyip 2 dakika kadar karıştırın. Ocaktan alıp bir servis tabağına dökün. Buzdolabında soğuduktan sonra üzerine hindistancevizi serperek yiyin.

0 yorum:

Yorum Gönder