3 Mart 2009 Salı

Vista'dan kurtuluş yok!

Microsoft'un Vista zaferi tersine mi dönüyor?

Microsoft, Vista'nın uyumluluk davasında kazandığı zaferin tadını çıkartamadı. Peki ama neden?

Microsoft'un başı Vista Uyumluluk Programı yüzünden ağrımaya devam ediyor. Her ne kadar Microsoft için ciddi sorunlar doğurabilecek davanın ilk bölümünde, bilişim devi önemli bir zafer elde etmiş olsa da, dava ile ilgili yeni gelen haberler durumun göründüğünden biraz daha farklı olabileceğini ortaya koyuyor. Her ne kadar davanın toplumun yararına olduğunun kabul edilmemesine ve bu sayede çıkacak kararın tüm tüketiciler için geçerli olmamasına karar verildiyse de, mahkeme bunun diğer tüketicilerin kendi davalarını açamayacakları anlamına gelmediğine karar verdi.

Çıkan ilk karar üzerine, Microsoft'a Vista Uyumluluk davasını başlatan 6 kişinin avukatı yeni bir başvuruda bulundu. Bu başvuruda Vista'nın Aero özelliğinin, işletim sisteminin vazgeçilmez bir parçası olduğu ve Aero özelliğini desteklemeyen Vista Uyumluluk etiketine sahip PC'lerin tümü için geçerli olacak bir karar çıkması gerektiğinin üzerinde duruldu.

Mahkeme şu anda toplum yararına davayı genişletmedi fakat uluslar arası düzeyde bireysel olarak Microsoft'a dava açılmasını da engellemedi. Diğer yandan eğer davacıların son başvurusu kabul edilecek olursa, bu kararın diğer olası davalarda emsal teşkil etme ihtimali de bulunuyor.

0 yorum:

Yorum Gönder