17 Mart 2009 Salı

Fazla Kilolara Elveda!

Catherine Censor’dan: 3 egzersizle sutyenden taşan göğüslerle mücadele.

Bazen göğüslerinizin sutyeninizden taşması seksi bir görüntü oluşturabilir. Fakat, maalesef göğüsler sadece sutyenin üst kısmından taştığı zaman seksi bir görüntü oluşturur. Sutyen askınızın üstünden ve altından taşan yağlar, onsuz da yaşayabileceğimiz, bir fazlalıktır.

Catherine Censor’dan: 3 egzersizle sutyenden taşan göğüslerle mücadele.

Bazen göğüslerinizin sutyeninizden taşması seksi bir görüntü oluşturabilir. Fakat, maalesef göğüsler sadece sutyenin üst kısmından taştığı zaman seksi bir görüntü oluşturur. Sutyen askınızın üstünden ve altından taşan yağlar, onsuz da yaşayabileceğimiz, bir fazlalıktır.

Tabii ki, çok iyi bildiğiniz gibi, sans lipo, bu küçük sinir bozucu fazlalık, onunla savaşmadan yok olmaz. Ve vücudunuzun sadece bu bölgesine uyguladığınız egzersizler bunu başarmanız için yetersizdir. Bu yağlar da vücudunuzun başka bir bölgesinde biriken yağ gibi, sadece tükettiğinizden daha çok kalori yaktığınızda kaybolur.

Çok şanlısınız ki, bu sistemi yıkmak için üç yöntem keşfettik. Bu egzersizler yağları tamamen yok edemez fakat size kas tonusu verir. Kaslı bir sırt sıkı, seksi ve daha formda bir görüntü sağlanması için tam bir anahtardır. İyi gelişmiş bir üst sırt, belinizin ve kalçalarınızın daha ince görünmesini sağlayan V-tipi vücut şeklini verir. ( 80’lı yıllarda geniş omuz vatkalarını hatırlıyor musunuz?. Aynı teori. Ve güçlü bir sırt yapısıyla sağlam bir duruş sağlamanız mümkündür. Anneniz haklıydı: Dimdik durduğunuzda on kat daha çekici görünürsünüz.

O halde hadi kaldırmaya başlayalım! Bu üç seti 8 ila 12 kere tekrarlayın.

Dam bul Serileri

Bir sıranın ya da sağlam sandalyenin yanında durun. Destek almak için sıranın yada sandalyenin oturma bölümüne bir elinizi koyun, göbeğinizi neredeyse bel kemiğinize değene kadar içinize çekerek ve başınız yere paralel olacak şekilde eğilin.
Diğer elinizle orta ağırlıkta olan bir dam bul tutunuz, ( yaklaşık olarak sekizinci tekrarınızda yorulmaya başlayacaksınız.) yere paralel olacak şekilde kaldırıp indiririn. Kürek kemiğinizi geriye doğru çekin, dirseğinizi bükün ve eliniz gövdenize değene kadar ağırlığı kaldırın. Yavaşça ağırlığı aşağıya doğru indirin. Ve şimdi diğer elinizle bu çalışmayı uygulayın.

Tavsiyeler: Sırtınızı dik tutmayı unutmayın. Her şeyden önce bu egzersizi kollarınızda değil sırtınızda hissetmelisiniz. Eğer kollarınızda hissederseniz kaldırmadan önce kürek kemiklerinizi geriye doğru çekemezsiniz. Kendinizi denemek için birinin parmaklarını kürek kemiklerinizin arasına sıkıştırıyormuş gibi kürek kemiklerinizi sıkıştırmayı deneyin. Anlaşıldı mı? Şimdi bu hareketi sadece bir kürek kemiğiyle deneyin.

Çapraz kol ve bacak kaldırma
Kollarınız başınızın üzerinden yukarı doğru uzatılmış ve bacaklarınız düz olacak şekilde yüz üstü uzanın. Parmak uçlarınız ve avuç içleriniz yere değmeli. Leğen kemiği ve göğüsler sıkıca yere bastırılmalı. Alnınızı yere dayayın veya daha rahat olacaksanız, başınızı bir yöne çevirin. Sağ kolunuzla ve sol bacağınızı yavaşça yerden kaldırarak başlayın.
Alt sırt, kalça (kaba et) ve sağ omzunuzdaki kaslarınızın biraz kasıldığını hissedeceksiniz. Leğen kemiğinizin ve göğsünüzün yere değmesinin zorlaştığını hissedene kadar hem sağ kolunuzu hem sol bacağınızı kaldırın. ( Bu sadece yerden birkaç santim uzaklıkta olmalı.) İndirin ve bu hareketi diğer kol ve bacak kombinasyonunuzla tekrarlayın.

Uyarı: bu hareketi daha kolay hale getirmek için vücudunuzu bükmeyin ve çevirmeyin. Alt sırt sorununuz varsa, bu egzersiz size göre olmayabilir. Kas kasılması dışında bir ağrı hissederseniz bırakın.

Çeşitler: Sadece kollarınızı, bacaklarınızı yada dört uzvunuzu bir kerede kaldırarak deneyin. Standart versiyonunu yaparken alt sırtınızda çok şiddetli bir kasılma hissederseniz, aynı zamanda, aynı egzersizi elleriniz ve ayaklarınız üzerinden başlayarak deneyebilirsiniz.

Yukarı kaldırın
Her iki elinizde de hafif ağırlıklar ( 3’den 8’e kadar) tutarak bir sıranın ucuna oturun. Sırtınızı yassılaştırarak öne doğru eğilin. Yapabilirseniz, göğsünüzü dizlerinize dayayın. Avuç içleriniz birbirine bakar şekilde ellerinizi boşluklarınızın arkasına koyun. Çenenizi göğsünüze bastırın. Kollarınızı yanlara açın, kollarınızı kaldırırken dirseklerinizi yavaşça eğin. Kürek kemiğinizi sıkıştırın. ( “ Dumbell rows " deki tavsiyelere bakınız.). Kollarınız yukarıdayken durun ve sonra yavaş yavaş aşağıya indirin.

0 yorum:

Yorum Gönder