6 Mart 2009 Cuma

Google'a rakip geliyor

Microsoft Live Search'ün yerini alması beklenen Microsoft Kumo test edilmeye başlandı.

Microsoft'un arama motoru pazarındaki rekabetini arttırmak, semantik web aramalarına olanak tanımak gibi hedeflere ulaşmak için geliştirdiği, Microsoft Live Search'ün yerini alması beklenen yeni arama altyapısı Microsoft Kumo, şirket içinde test edilmeye başlandı.

Microsoft, Kumo'nun henüz test aşamasında olan arama teknolojisinin kod adı olduğunu belirtse de, şirkete yakın kaynaklar yeni teknolojinin Microsoft Live Search'ün yeni adı olduğunu ifade ediyorlar.

Microsoft'un arama teknolojileri birimi yöneticisi Satya Nadella tarafından tüm çalışanlara gönderilen e-postada, yalnızca şirketin geniş iletişim ağı (wide area network) içinde bulunan bilgisayarların erişimine açık olan www.kumo.com adresinde çalışan arama motorunun test edilmesi ve oluşan hataların ekibe iletilmesi istendi.

Microsoft'un en azından bir yıldır geliştirdiği bilinen yeni arama motoru altyapısının en yakın sonuç, sınıflandırılmış listeleme gibi özellikleri ara sıra Live Search'e eklenerek son kullanıcıların beğenisine sunuluyor.

0 yorum:

Yorum Gönder