2 Nisan 2008 Çarşamba

Avrupa'da 25. Sıradayız


Avrupa da artık Internet kullanımının daha çok artması için çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalar çerçevesinde AB üye ve adaylar arasında bir araştırma yapıldı. Bu araştırma sonucunda Hollanda ve Danimarka teknolojinin bütün imkanlarından yararlanırken, Türkiye, Romanya ve Bulgaristan bu alanda pek fazla ilerleme gösteremedikleri ortaya çıktı.

AB'nin Avrupa'da teknoloji kullanımını artırmak için uyguladığı ''E-Avrupa'' projesi çerçevesinde yapılan araştırmaya göre, AB'nin genişlemeden önceki 15 üyesinin çoğunluğu iletişim teknolojisini iyi şekilde kullandıkları ortaya çıktı. Yapılan araştırma sonuçlarına göre, Türkiye AB'nin 28 ülkeli e-Avrupa sıralamasında 25. sırada geliyor.
AB'de insanların yüzde 46'sının Internet kullandığı, Türkiye'de ise bu oranın yüzde 7.3 olduğu ortaya çıktı. Bunun sebepleri arasında Türkiye'de Internete erişim bedelinin yüksek olması gösteriliyor. AB'nin genişlemeden önceki üye ülkelerinde kişi başına 3160 bayt veri alışverişi olduğunu açıklayan araştırma, Türkiye'de kişi başına 17 bayt veri aktarımı olduğunu söylüyor.

Araştırma sorumlusu Dr. Soumitra Dutta bu konu üzerinde önemli iki vurgulamada bulundu ''Teknoloji kullanımını belirleyen, ülkenin mali durumu değil, ülkeyi yönetenlerin ileri teknolojiye ne kadar inandıkları'' dedi. Bu teknolojinin daha verimli ve daha çok arması içinde ''Asıl iş özel sektöre düşüyor. Gelişmek için hırs duymaları ve rekabet içinde olmaları gerek, aksi halde maliyetleri düşürmezler ve ilerleme sağlayamazlar'' dedi. Türkiye’nin de bu araştırmalar sonucunda teknoloji ve Internet alanında kendisini geliştirmesi umut ediyoruz.
Kaynak : www.bilimveteknoloji.com

0 yorum:

Yorum Gönder