3 Nisan 2008 Perşembe

Trenlerde internet hizmeti



Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü (TCDD), trenlerde internet hizmetini yaygınlaştırıyor. Başkent ve Cumhuriyet ekspreslerinde verilen internet hizmeti bu yıl 9 ekspreste daha başlatılacak.

Genel Müdürlük, trenlerde daha konforlu yolculuk imkanı sağlamak ve yolcuların internet bağlantısı gereksinimini karşılamak amacıyla 28 Ağustos 2006 tarihinden itibaren trenlerde internet hizmeti vermeye başladı.

Ankara-İstanbul arasında sefer yapan Başkent ve Cumhuriyet ekspreslerinde başlatılan uygulamaya, taşınabilir bilgisayarını yanında getiren ve yolculuk sırasında internet aracılığında işlerine devam etmek isteyen yolcuların ilgi gösterdiği belirtildi.

Trende ücretsiz verilen internet hizmetinden aynı anda 80 yolcu yararlanabiliyor. Günde ortalama 320 kişinin trende internet hizmeti aldığı, internet bağlantısının kurulduğu 2006 yılından bu yana toplam 182 bin 400 yolcunun sanal dünyayla bağlantısını kesmeden yolculuk yaptığı ifade edildi.

Bunun yanı sıra TCDD'nin salon ve konferans vagonlarında da internet bağlantısı bulunuyor. Bu vagonlarda seyahat eden protokol ya da özel müşteriler ücretsiz internet hizmeti alabiliyor.

İnternet bağlanacak trenler

Avea ile yapılan sözleşmeyle sağlanan kablosuz internet bağlantısının diğer trenlere de yaygınlaştırılması için TCDD Genel Müdürlüğü görevlilerinin çalışmaları sürüyor.

TCDD Genel Müdürlüğü, bu yıl içinde 9 ekspreste daha ücretsiz internet hizmeti vermeyi planlıyor. İnternet bağlantısı kurulacak trenler arasında, Ankara-İstanbul arasında çalışan Fatih, Boğaziçi, Anadolu ve Ankara ekspresleri, Ankara-İzmir hattında sefer yapan İzmir Mavi ve 9 Eylül ekspresleri, Ankara-Adana arasında çalışan Çukurova Mavi Treni, Ankara-Kayseri-Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars hattında yolcu taşıyan Erzurum Ekspresi, Ankara-Kayseri-Sivas-Malatya arasında çalışan 4 Eylül Mavi Treni bulunuyor.

TCDD Genel Müdürlüğü, ücretsiz internet hizmetini daha sonra ihtiyaç duyulan bütün trenlerde vermeyi hedefliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder