23 Nisan 2008 Çarşamba

Backlink için link değişimi nasıl olmalı ve stratejim ne olmalı ?

Backlink için link değişimi nasıl olmalı ve stratejim ne olmalı ?

Şimdi size sıfır bilgi vermiyorum backlink nedir diye zaten bu bölüme girmişseniz backlink nedir biliyorsunuzdur. Kısaca herkesin bildiği gibi backlink google'de büyük bir rol oynuyor.. Sitesine aşırı link alanlar kısa sürede (istisnalar olabiliyor) sandbox'a düşüyor.

Hep merak edilen konular;
  1. No follow linkler işe yarıyor mu ?
  2. Link çöplüğü olmuş sitelerden alınan backlinkler fayda sağlıyor mu ?
  3. Sandbox'a düşmemek için nasıl bir yol izlemeliyim ?
  4. Backlink alırken siteme kaç tane pr0 pr1 pr2 .. pr(n) siteden backlink almalıyım ?
  5. Link değişimi yaparken nasıl bir yol izlemeliyim ?
  6. Altsayfalarımı güçlendirmeliyim yoksa sadece anadomainemi backlink kasmalıyım ?
  7. Alexa değeri yüksek sitelerden alınan backlinklerin etkisi ?

gibi bazı soruları kendimce yanıtlamak istiyorum doğru veya değil tartışılır söylediklerim tecrübemi paylaşıyorum sadece yanlış anlaşılma olmasın.

1-) No follow linkler işe yarıyor mu ?
No follow nedir? önce onu okumanızı öneriyorum ;

Google sıralamalarında az-çok etkisi oluyor. Buda tartışılır teorik olarak işe yaramıyor deniliyor ama seo yarışmasını örnek verirsek bunun biraz yersiz olduğu anlaşılır onun için az çok etkisi var diyebilirim.


2-) Link çöplüğü olmuş sitelerden alınan backlinkler fayda sağlıyor mu ?

Bu tür sitelerin kendilerine hayrı yoktur sayfada bırakın 50'taneyi en az 100-200 tane link vardır bu tür sitelerde.. Özellikle belli bir kelime üzerinde backlink kasanlar alırlar bi (blogspot,blogcu,normal,anormal vs.) site sizin sitelerinizi eklerler sürekli ve bir döngü vardır sitede.. Onun için link değişimi yapacağınız siteye girdiğinizde önce link çıkışına bakın ve sağlıklı backlink almak istiyorsanız o sayfada 40 kusur oda çok ama neyse fazla olmasın maksat.. Çok çok çok az yarar sağlar ama sandbox ablamızıda yanında getirir bilesiniz. Uzun süreli aktif olmak istiyorsanız googlede özellikle sakata gelmek istemiyorsanız çöplük sitelerden kaçının..

3-) Sandbox'a düşmemek için nasıl bir yol izlemeliyim ?
Önce niye sandbox var öğrenelim;
Niye Sandbox var ?

Webkit Seocu arkadaşımında şu makalesini okumanızda yarar var;
Site(leriniz) Sandbox'a girmesin

Sandbox'a düşmemek için yeni bir siteniz var ise aşırı backlink veya yüksek pr'li sitelerden backlink almamaya çalışın mümkünse 3-4 ay az ve ölçülü backlink alın. Sitelerinizde bot kullanıyorsanız youtube bot olsun veya başka bir sistem bunlarıda yapmamanızı öneririm. Bununda aksini idda edenler olabilir ama bot kullanıpta sandbox'a düşenleri çok gördük forumda.. Tasarımcı ve içerik hırsızlığı kesinlikle yapmayın. Başkalarının Metalarını almayın bu kısa süreli sizi üste çıkarsada zaman içinde ters etkisini görebilirsiniz.. Aktif bir sitenizin sef ayarlarınla oynayıp sayfalarınızın googlede silinmesine neden olmayın buda hit kaybı ve duruma göre sandbox tehlikesi oluşturabilir.. Sandbox'a düşmemek için bir sürü şey söylenebilir aklıma şuan gelen bunlar zaman içerisinde kullanıcıların sorunlarına göre cevaplarım olabilir şimdilik bu soru hakkımda bunları söylüyorum.


4-) Backlink alırken siteme kaç tane pr0 pr1 pr2 .. pr(n) siteden backlink almalıyım ?

Siteniz yeni ise 3.soruda yazdığım açıklama var orda da söyledim mümkünse 3-4 ay aşırıya kaçmayın ve yüksek prli (p5-6-7) sitelerden backlink almamaya çalışın..
Ben kendim daha sağlıklı olması için sitelerimde şu yolu izlerim çok sağlam pr2 pr3 pr4 sitelerim var bana göre sağlam çünkü içeriğini güncelliğini özgünlüğünü ve sitemin kalitesini bildiğim için yeni açılan siteme ilk 1-2 ay pr2 pr3 sitelerimden link veririm. Sizin benim gibi siteniz yok olabilir bunu anlarsınız sizde pr2 pr3 kaliteli özgün özellikle şunu söyliyim link alacağınız sitenin güncelliğine ,google botunun geldiği son tarihe ,googledeki backlink sayısına (link:adres.com veya link:dfdf.com: The Best Search Links on the Net) bakınız. Alt sayfasının çok olmasına ve sizinle aynı içerik olmasına dikkat edin. + Yeni reglenmiş veya reglenmemiş fiyatı ucuz pr5 pr6 yabancı sitelerden link satışları oluyor misal yıllık (20$) bu tür başlıklara aldanmayın. Kaliteli link almanızı öneririm ve sitenize değer veriyorsanız paraya biraz kıymalısınız ucuza kaçıpta sitenize yararı olmayacak backlink sağlamayın.

5-) Link değişimi yaparken nasıl bir yol izlemeliyim ?
Link değişimi yaparken ayarlarca aynı kelime üzerinde link kasmayın. Webmaster forumu adına kasıyorsanuz arada bunu değiştirin webmaster olsun forum olsun. 3'lü kelime ise yine aynı şekilde google beni sev kelimesinde üste çıkmak istiyorsanız kelimeleri ayırın google,beni,sev diye backlinkleri bu tür kelimelere dağıtın.. İstediğiniz kelime tek ise işiniz biraz daha zor özellikle sohbet oyun adult ise özel kelimelerde daha farklı yollar izlenebilir. Rekabeti çok kelimelerde ilk sayfaya gelseniz bile youtube mesela bir süre sonra siz geriye düşebiliyorsanız belli bir algoritma yapmamışsınız sitenize düşmeniz an meselesidir. Ortalama bir backlink alma düzeni kurun kendinize şu kadar pr'si yüksek şu kadar güncel bir siteden, aynı içerikten link alıcam diye..

6-) Altsayfalarımı güçlendirmeliyim yoksa sadece anadomainemi backlink kasmalıyım ?

Her ikisinide yapın !


Sadece ana domaine backlink kasmayın. Alt sayfanızı ne kadar güçlendirirseniz ve pr değerinizin yükselmeside size +++ olarak dönecektir. Alt sayfalarınızda yorumları açık tutun üyelerin yorum yazmasını sağlayın. (özgün içerik olacak ister istemez.) Sitemap'ler oluşturun sitenizde kısaca..

7-)Alexa değeri yüksek sitelerden alınan backlinklerin etkisi ?

Link değişimlerinde pek dikkate alınmasada işi bilen adamlar alexa değerine önem verir şahsen ben dikkat ederim bunun yüksek olmasına..
Alexa hakkında geniş bilgi edinmek istiyorsanız size faydalı 1-2 konu öneririm;
Alexa Sıralaması neye göre yapılıyor.
Alexa ile ilgili Bilgiler.

Sıralama da 2 milyondan büyük bir sıralama sonucu aldıysanız sitenizin ziyaretçi sayısı "ÇOK ÇOK KÖTÜ",
2 milyon ile 1 milyon arasında ise "KÖTÜ",
1 Milyon ile 500 bin arasında ise "VASAT",
500 bin ile 250 bin arasında ise "NORMAL",
250 bin ile 100 bin arasında ise "İYİ",
100 bin ile 50 bin arasında ise "ÇOK İYİ",
50 bin altı "ÇOK ÇOK İYİ" olarak kabul edilebilmektedir.

Alexa değeri yüksekse bir sitenin üstteki sayılar arasında demek ki bu siteler iyi sitelerdir. Ama sadece alexa değerininde yüksek olması gerekmiyor site link çöplüğüne dönüşmüş alexa değeri yüksek olmuş neye yarar onun için sadece buna da dikkat etmeyin..

Kısaca önerebileceğim bir kaç şey yazdım (makale olarak algılamayın)
Umarım yazdıklarım birilerine faydalı olur.

SABQCES

0 yorum:

Yorum Gönder