16 Şubat 2008 Cumartesi

Frmtr Rezilliği

SEO yarışmasına katılan siteleri incelerken, kaiserdealxa.com'un sanalsahtekarlar sitesinden alıntı yaptığı bir yazı, dikkatimi çekti, paylaşmak istedim.
Dünyanın en büyük Türkçe forumu sloganıyla yayın hayatına devam eden Frmtr sitesi hakkında birkaç şey yazmak istiyorum. Turkiye'nin en çok üyeye sahip forumlarından biri frmtr ... Ne yazık ki amatör kişiler tarafından yönetilmekte. Bana gelen bir şikayet üzerine bu yazıyı yazmaya karar verdim.

Bu foruma üye olan arkadaşlarımdan bir tanesi forumda yöneticilerden birinin yaptığı bir yanlışı düzeltme amacıyla açtığı başlıktan dolayı atılmış. Mesajını bana gösterdi ve kesinlikle hiçbir hakaret veya kural dışı bir hareket bulunmamakta. Sadece yöneticinin yaptığı terbiyesizliği site sahiplerine bildirip gerekenin yapılması istemiş. Ancak site sahipleri gerekeni yapmamış. Aslında yapmış ! Arkadaşımı forumdan atmışlar.

Diyelimki kendi yöneticilerini koruyorlar. Kendi sitesi istediğini yapar. Hadi bunu kabul ettik. Peki forumdan atarken ban mesajı olarak yazdıkları nedir ? " Beğenmiyorsan siktir git bu forumdan "

Evet arkadaşlar Türkiye'nin en büyük forumuyuz diye geçinen yaşları 30'un üzerinde olan bu insanlar kendilerine yapılan en ufak eleştiride böyle bir mesajla üyeleri forumdan atıyorlar. Yapılan terbiyesizlikler bununla sınırlı değil.

Sözde Müslüman geçinen bu yöneticiler "Tövbe Odası" diye bir uygulama yapmışlar ve kendilerini Allah yerine koyarak , üyelerin tövbe etmeleri taktirde affedileceklerini söylüyorlar.

Rezilliklere devam edelim. Şu ana kadar 2 büyük terbiyesizliğini gözler önüne serdim. Bir 3. terbiyesizlikleri ise bundan 2 sene önce yaptıkları ancak halkımızın bilgisizliğinden dolayı fazla konuşulmayan bir olay.

Frmtr kullanıcıları çok iyi biliyorlardır ki. Zamanında bu forum vbulletin firması tarafından kapatılmıştı. Bu kapatılmanın ardından bu terbiyesiz yöneticiler ana sayfalarına Türk bayrağı asarak "İngiliz Oyunu" gibi laflar etmişler ve ingilizlere yüklenmişlerdir. Bilgisiz halkımızda bunlara inanıp ingilizlere tonlarca küfür etmişlerdir. Şimdi beni dikkatle dinleyin ...

Bu olay gerçekleştikten sonra vbulletin firmasının resmi forumlarında bununla ilgili başlık açılmıştı ve neden böyle bir terbiyesizlik yaptınız diye sorulmuştu. Verilen cevap herşeyi açıklıyordu. Bu olayın Türk düşmanlığı veya tarihteki savaşlarla ilgisi yoktur. Frmtr sitesi bizim lisanslı ürün olarak sattığımız vbulletin forum sistemimizi lisanssız olarak kullanmakta ve korsan yayın yapmaktadır. Bu yüzden sitelerini kapattırdık.

İşte bu forum yöneticileri o kadar büyük terbiyesiz ki. Hem adamların mallarını , ekmek paralarını hiçe say, hem korsan olarak dağıt, hem halkı kandır, sonrada ana sayfana "İngiliz Oyunu" diye yaz. Yok öyle dava !!!

4. Terbiyesizlikleri .... Parakazan diye yaptıkları kampanya ile binlerce üyeyi kendi pis sistemlerine üye ederek para kazandıracaklarını söylüyorlar. Kullandıkları sistem ne ? Tabiki dolandırıcıların kralı süperteklif ! Bir ara televolelerde bolca rastladığımız "Titan Saadet Zinciri" olayının ta kendisi. Her üye başka üyeler bularak zincirin halkalarını oluşturuyorlar ve sonraaaaaaa ! Frmtr paraları cebe indirirken üyeler her zamanki gibi boşa kürek sallıyorlar ....

Bu forum hakkında daha çok yazılacak şey var ancak sinirlendiğim için fazla yazmıyorum. Lütfen bu sahtekarlara prim yaptırmayın !!!
Bedava dağıtılan şeyleri parayla satıp Türk halkını kandırmaya çalışan bu forum hakkındaki yazımı birçok yerde yayınlayın.

Başka bir sahtekarlık davasında görüşmek üzere şimdilik hoşçakalın.

54 yorum:

  1. Bahsi geçen forum, pislik yuvasından başka birşey değildir.
    Ben de üyeydim; hatta ilk üyeliğimi (şahsıma hakaretler başlayınca) bıraktım, ikincisini de iki yıldır kullanmıyorum.
    Bu forum, millet içindeki farklı görüşlü insanları birbirlerine düşürmek için kurulmuş adeta.
    El kadar veletlerin siyasi çekişmeleri, kin dolu mesajlar, soya sopa sövmeler v.b. türlü türlü pislikler.
    Benim hackerlık becerim olsaydı, yabancıların sitelerini değil önce bu bölücü forumu hacklerdim.

    YanıtlaSil
  2. zuahahahaha siz daha iyisini yapında görelim veya size o kadar server verelim ve reklam koydurtmuyalım ve forumun hızlı olmasını istiyelim siz bi kuruş bile vermessiniz zuahaha

    YanıtlaSil
  3. gayet.. güzel forum dünyanin en güsel forumu ... sonuna kadar arkalarindayim

    YanıtlaSil
  4. alternatif göster o zaman dostum frmtryi bırakıp seninkine mi takılalım o ufak tefek atışmalar çatışmalar yanlıs anlasılmalar her forum sitesinde oluyor.3 milyonun üzerinde üyesi bulunan kalabalık bi forum içinde böle bi pürüz cıkması cok normal .rahatsız olduun konuda haklı olabilirsin ama senin buraya bu yazıyı yazman daha etik dışı bi hamle olmuş bence.resmen çekememişsin:D veirtabanı cok kuvvetli bi sitedir her kesime hitap eden bi içeriği var karalama kampanyanın amacını anlayabilmiş değilim;)

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. ya olum mal insan FRMTR yazdığın gibi değil ki sen kendi forumundanmı bahsediyon :D:D

    YanıtlaSil
  7. frmtr pislik yuvasından başka bişey değil bence.Kimse laf etmesin kendi şahsıma konuşuyorum.herşeyden para kazanmayı amaçlayan sahte yazıyım kullanan (ki şu an vbulletin copy right yazısı bile yok !) emeğe saygısı olmayan şerefsizlerde oldu bi sitedir.

    YanıtlaSil
  8. 1kişiyi kaybetseler nolcak beğenmiyorsan siktir git heryerde böle aq 3milyon u geçik üye var 3-5 kişiyemi kaldılar yahu adamlar 1kişi için oturup ağlıyacak halleri yokya

    YanıtlaSil
  9. frmtr bazı modlar var gerçekten aptal ötesi beyine sahipler yani onların dışında ben başka bieşeye rastlamadım bir şey daha zaten yaş ortalaması bazı yerlerde 14-15 bu çoçuklardanda pek bir şey beklenemez dikkate bile almamak lazım...3 m üyenin 2.5m yaş ortalaması hep 14-15...

    YanıtlaSil
  10. açık bi cam varsa atla ordan nope

    YanıtlaSil
  11. Eger dogruysa dogrudur yalansa O........ sun. KABUL MU ?

    YanıtlaSil
  12. Hazımsızlık senin bu yazın forumtr yi kıskandım kıskançlığımdan kudurdum herkez gibi normalde olamadım kıçıma tekmeyi yiyince iftira atıyorum diyemedin deyilmi 2 milyon üye banlanamamışta sen neden banlanmışsın acaba kendine sor bakalım...

    YanıtlaSil
  13. hıı hıı :) oqtr o kadar iftira atabilcek birisi :) Kıskanc görmek istiyosan aynaya bak , görmen daha kolay olur canım yaa :)

    YanıtlaSil
  14. Mal diyen arkadaşlarım .. adam olsanızda sizi görsek..

    YanıtlaSil
  15. Sakin olun bu yazının alıntı olduğunu başta belirtmişim bana ilginç geldiği için ve sizlerinde yorumlarını almak için paylaştım.Herkes yorumlarını düşüncelerini seviyeli bir şekilde yazarsa daha güzel olur.
    SAYGILAR.

    YanıtlaSil
  16. Öyleyse siz açın bir forum sitesi ve bu kadar üyeye sahip olun görün bakalım dakikada atılan binlerce mesaja yetişebiliyor musunuz?
    Olmayan bilmez tabi

    YanıtlaSil
  17. bn öle bişilerini görmedim...

    YanıtlaSil
  18. Ben burda oqtr'ın ben böyle üyeli bir forum acarım dediğini göremedim. Yazıyı okumadan anlamadan yorum yaptığın cok belli.Burda frmtr'yi savunan arkadaslarım .. Yalakalıkda bir numarasınız merak etmeyin ya :) Kendi kendinize saçmalamaya devam edin bakalım.Suan size cevap verirken bile ne kadar gereksiz bir iş yaptığımı anlıyorum .. Ama insanları nelere zorluyorsunuz bir bakın .. Herkes hadini bilsin.Susmam ama sustururum.

    YanıtlaSil
  19. Sağoll... GERÇEK YÜZ ;)

    YanıtlaSil
  20. böyle hatalar olabilir nede olsa Türkiye'nin en büyük forumu. ben ne zamandır üyeyim hiçbir sorunla karşılaşmadım. Forumtr'yi ben herkese tavsiye ediyorum

    YanıtlaSil
  21. frmtr nin yöneticilerine bir soru sorunca adamlar cevap bile vermiyor. hadi birtanesini görmediler 2-3 tane attim onlarida mi görmediler. yav onlar tamamen takmıyorlar... ama ilk başta nasıldı.. kullanıcı sayısını arttırmak için oralarını buralarını yırtıyorlar.. bu alıntı yazıya tamamen katılıyorum..
    bazı arkadaslarda bu yazıyı kaldiramadiklari belli...laubali insanlar işte nolacak..

    oqtr yönetimini destekler saygılarımı sunarım..

    YanıtlaSil
  22. Bnde Burdakiler FrmTR'yi Çekemiyor...

    YanıtlaSil
  23. Arkadaslar belirtilen sorunlar dogru olabilir. Cekilip cekilmemekle alakası yok nete eskiden beri takılan kişiler neyin ne oldugunu az cok bilirler. Gercekten guzel makale. Paylasım için tesekkur ediyorum.

    YanıtlaSil
  24. evet zamanında oyle sorunlar yasamıstık yonetim berbat suan orayla alakam yok zaten

    YanıtlaSil
  25. İçerik olarak güzel, görüntü olarak kötü bir forum sitesi. Özellikle 12-13 yaş veletleri forumu Türkçe'yi bilmeyerek kullanması, ick efendinin kendi cebimden para veriyorum yalanları, sitenin her tarafına koyulmuş reklamlar, forumdan uzaklaşmama sebep oldu. Bu forumun reklamlardan kırdığı paraları düşünmek bile istemiyorum. Hele ick efendi "Bu ay da kendi cebimden para vereceğim" diyor ya iyice deli oluyorum.
    Sonuç olarak büyük ve kalitesiz bir forum sitesi. Güzel bir makale olmuş, teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  26. YAZI DOGRU OLABİLİR BENZER BİR OLAY BNM ARKADSIMA OLDU SADECE GÖRÜŞÜ TERS OLDUGU İÇİN BANLANDI VE KÜFÜR YİYEREKKK

    YanıtlaSil
  27. bende atıldım sadece radyoma dj arıyodum bir baktım atılmışım beni de sebebsiz yere attılar masaj şöle idi radyoma dj arıyorum şartlarım microfonu olması karedeniz şarkıları olması illa olcak deyil bunun gibi şatlarım vardı içinde kimseyi küçümseyecek bişey yoktu

    YanıtlaSil
  28. ek$i sözlük yazarı sen mi yazmışsın neden fazla reklam koyuyorrsunuz diye

    YanıtlaSil
  29. benim anlattıqım yalan deil ama forum tr bir ko pvp serverının pathchı wardı we benim ark.ım bu patchı kurdu bilgisayarına daha doqurusu system32 ye sonra bilgisayarı boktanlastı formatlık yane hiç bişi acmıordu bende herkesı uyarmak için bu patchı kurmayın systeminizi bozuor ddim we de sonuc olarak banlandım bende sewmiorm frmtr yi!...

    YanıtlaSil
  30. frmtr nin veritabanı saglam degil.İstesem siteye hata verdiririm istedigim kadar kapatırım.index inden bu siteyi kaptmak ta cok koaly bilisim suclarında olmadıgı icin yapmıorm ve o kadar kisi faydalndıgı icin

    YanıtlaSil
  31. bu aralar daha da site yavaşladı.

    YanıtlaSil
  32. zuhahhah aq forumtr ye camur atamasssınız ama bazı modlarıda harbiden geri zekalıı:D

    YanıtlaSil
  33. Arkadaşım sitenin yönetim kadrosu kötü diye tüm siteye çamur atılmaz ki.. Ayrıca ufak tefek aksaklıklar elbet olucak..Binlerce Online Kişiyi Aynı Anda İdare Etmek Zor.

    YanıtlaSil
  34. meyve veren ağacı taşlarlar salak salak konuşmayın kıskanmayın çok biliyosanız daha iyisini yapın 2 milyon üye banlanmamışsa sen banlanmışsan o senin salaklığındır

    YanıtlaSil
  35. bazı kişiler frmtr de mal ama
    genel olarak site hakkında böyle yarum yapmak iyi degil...

    o kadar kişiyi idare etmez zor
    olsa olsa site sahibi ortakları arkadaşlar toplasan 10 tane saglam yetkili vardır
    geri kalanlar seçilmiş modlar yaşları 14-18 arası ne bekliyorsun ki :D

    YanıtlaSil
  36. Bilader frmtrye laf edemessin bunu bil...
    Bir kere rezillik olsaydı milyon küsür üyesi olmazdı..
    Bir kere rezillik olsaydı online listesi cok olduundan kaldırılmazdı...
    O yüzden "KAPA ÇENENİ" ve ileri geri laf etme..
    Git üye ol oraya konu aç bakalım kim siktrp gidior..
    Adam ol..

    YanıtlaSil
  37. Frmtr yi savunduğumdan değil fakat vblisansı alan site sahipleri copyright ı kaldırma hakkına sahiptir diye biliyorum...

    YanıtlaSil
  38. beğenmeyen siktirsin gitsin,kimseyi tehditle zorla kulağından çekerek foruma sokmuyorlar.. rahatsız olan var ise çeker gider bu tür iftira atmaz !!

    YanıtlaSil
  39. O kapa çeneni diyen GERİZEKALI ,
    Düzgün konus yoksa ben senin çeneni feci kapatıcam !
    Ulan oqtr'n yazdığını okumayıp saçmaladıgınız acıkca belli !
    Oqtr'n msjı ;
    Sakin olun bu yazının alıntı olduğunu başta belirtmişim bana ilginç geldiği için ve sizlerinde yorumlarını almak için paylaştım.Herkes yorumlarını düşüncelerini seviyeli bir şekilde yazarsa daha güzel olur.
    SAYGILAR.

    Bunu okusaydınız ki okuyacak beyin yok yorumlarınızdan açıkca belli adam gibi laf söylerdiniz !

    Ve küfür eden arkadaslarım .. Neden küfür etmeden laf sokamıyosunuz ? BEYINSIZSINIZ ! .

    YanıtlaSil
  40. Büyümemiş bebeler sizi, büyüyünde saygı ne demek öğrenin sonra karar verin küfürü kime etçeğinize.

    YanıtlaSil
  41. ForumTR ' yi Bırakıp Senin Uyduruk Ve basit sitelerinemı uye olalım ? e tabi
    Kedi Uzanamadığı ciğeri pislermiş..yada başka deyişle Zenginin Malı Züğürdün Cenesi ..
    Bırak Bu boş işlerle uğraşmayı..Forumtrnın gunde aldıgı tekil hit senın 10 yılda alacagın hıte bedel .. GerizekaLı şey.

    YanıtlaSil
  42. " uyduruk site " dediğin sitedeki üyeler seni cebinden cıkarır mal.
    Ulan küfretmicem diyorum iyice zorluyosunuz.
    adam ol sonra gel karsımıza.

    YanıtlaSil
  43. ya hadı tamam herseyı gerı alıyorum..Küfür için özür dilerim..HAtalıyım , kabul..
    Ama terbiyesizlık etme , o sitede Ne ogretmenler ne devşet memurları ve ne kadar degerlı ınsanlar var..Kaldıkı boyle basit bir sitede ve boyle basit bir ortamda senınle tartısacak degılım..Eğer hala ForumTR Rezil diyorsan bana kalitenı goster , senınde 2 mılyon uyen olsun cık karsıma , bende sonuna kadar arkanda durayım forumu bırakayım . Ne Dersin Bebe ?

    YanıtlaSil
  44. birde şunu farkettım 24 Subat 2008 de bu yazı yayımlanmadan once Sitenin hiti berbatmıs .. Web Archive ile bakarsanız Google 'de bile cıkmıyor..E tabi forumtr yazınca artık google e Frmtr sayesınde reklamınızda oLmus..Hadi yine iyisiniz..
    Siz En iyisi Sanal Shoppinge falan cevırın bu siteyı hazır bu kadar hit yapmıssınız xD

    YanıtlaSil
  45. senin dandik sitenden iyidir kocum coluk cocugun yazdıgı yazılara bak Allah ım yarabbim sen yapta öle bi site gelelim...tabi sizin gibi ŞEREFSİZLER anca onu bunu kıskanınca böyle çamur atarlar...

    Ama terbiyesizlık etme , o sitede Ne ogretmenler ne devşet memurları ve ne kadar degerlı ınsanlar var..Kaldıkı boyle basit bir sitede ve boyle basit bir ortamda senınle tartısacak degılım..Eğer hala ForumTR Rezil diyorsan bana kalitenı goster , senınde 2 mılyon uyen olsun cık karsıma , bende sonuna kadar arkanda durayım forumu bırakayım . Ne Dersin Bebe ?

    COK DOGRU...

    YanıtlaSil
  46. Bİ KERE SEN ADAM OLSAN DÜZGÜN KONUSURSUN .
    ŞEREFSİZ ASIL SENSİN.KISKANMAKLA BİR ALAKASI YOK.
    OQTR BASTATA DEMİŞ YAZI ALINTI GÖRÜSLERİNİZİ ALMAK İÇİN KOYDUM DİYE. BUNU GÖREMEYECEK KADAR KÖRMÜSÜN MAL.AYRICA BEN OQTR'N BENİM SİTELERİM BU SİTEYE 1000 BASAR GİBİ Bİ UKALALIK ETTİĞİNİ GÖREMEDİM.SİZİN GİBİ DEĞİLİZ MERAK ETME. BEBE OLASAKTA SENDEN DAHA AKILLIYIZ . EN AZINDAN MİLLETİN ÜSTÜNE Bİ KAMYON LAF ATMIYORUZ. AMAN BİZİM SİTELERİMİZDEN UZAK DURUN , SEVİYESİZLERLE İŞİMİZ OLMAZ BİZİM . ŞİMDİ DEFOLUP GİT ; YOK ŞEREFSİZ GİBİ UGRASCAM DİYORSAN BEN HERZAMAN BURDAYIM :)

    YanıtlaSil
  47. oqtr yazının başta alıntı olduğunu belirtmiş , okursanız görürsünüz , doğru düzgün okuyup anlamadan yorum yapmanın , şerefsiz gibi kelimeler kullanmanın lüzumu yok böyle yaparak ancak seviyenizi belirtirsiniz.

    YanıtlaSil
  48. tükıyenın gururu gökan sakı salı günü türkıydeydı dükanımda benı zıaret ettı babası komşum bıde hemşerım ayıle olarakta saygın ve deyerlıdırler

    YanıtlaSil
  49. kısmen katılıyorum artık bu yazılanlara..yöneticileri aşırı derecede ilgisizler..he aslında ilgililer ama kiminle biliyormusnuz ? ASSİSTAN-MOD-UZMAN Ve YÖNETİCİlerle , eğer ayıptır soylemesı TA$$AKLI üye değilseniz sizi pek sallamıyorlar :(

    YanıtlaSil
  50. Sitede bana ait küfür vardı. yaklaşık 1 sene önce. çok iyi bir arkadaşım bir hristiyan papazının sitesini hackleyip üstüne 2mizin adını yazdı 6 ay önce forumun dbsini çaldık. Tüm konularını sildik. Aradan 3-4 gün geçtiğinde anasayfaya bakın ne yazmışlardı;


    Forumumuz Bir Hatadan Dolayı Silinmiştir. Buu Yapan Hackerdir. Onun Allah Be... Versin Yazmışları 2 saat sonra girdiğimde bu ibareyi kaldırmışlardı...

    YanıtlaSil
  51. Kıskançlığın bu kadarı yöneticiler ilgisiz değil çünkü öylemi sistem varkı forumdaki herşeyden anında haberleri oluyor hemen müdahale edilebiliyor yani YAŞŞŞAKLI üy olmya gerek yok ...

    YanıtlaSil
  52. Valla forum 1-2 sene önce iyidide , şimdi alınan moderatörlerin yaş ortalaması 13 falan . Sosyal ortamda ezik olup , kendini sanalda kral ilan edenlerin forumu oldu artık Frmtr ...

    YanıtlaSil
  53. birde bu forumda ick adlı bir yavşak vardır.Bu adama bi yalakalık bu yalakalık adamın içine düşecekler gerçektende formtre tam bi sacmalık yaş seviyesi 14 ü geçmez

    YanıtlaSil
  54. Ne kadar cahil insan var be, forumu beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz orası ayrı, beğenmeyen zaten girmez. Adam alıntı yapmış eklemiş yorumlar almak için yazılmayan küfür kalmamış. Ego'su tatmin olmayanlar da basmış küfürü. Foruma gelince; adminlere her dakika yüzlerce mesaj gidiyor, yöneticilere, moderatörlere her dakika onlarca mesaj gidebiliyor. Ne bekliyorsunuz, her zaman anında cevap, ilgi hörmet, gönüllü bir iş yapan insanları yerin dibine sokmak bu kadar mı kolay be...

    YanıtlaSil