3 Aralık 2009 Perşembe

Lady Gaga



Doğum adı: Stefani Joanne Germanotta
Doğum: 20 Nisan 1986, Yonkers, New York
Tarz(lar): Pop, dans, elektronik, R&B
Meslek(ler): Şarkıcı, Söz yazarı, Go-go dansçısı
Çalgı(lar): Vocals, piano, synthesizer
Ses türü: Mezzo-soprano
Etkin yıllar: 2006 - Günümüz
Etiket(ler): Def Jam (2007), Streamline, Kon Live, Interscope, Cherrytree
Etkilendikleri: David Bowie, Madonna ve Queen

Stefani Joanne Germanotta (d. 20 Mart 1986) bilinen adıyla Lady Gaga, Amerikalı şarkıcı ve söz yazarıdır. Yonkers, New York'ta, babası İtalyan, annesi Yunandır. Kendisine David Bowie, Madonna ve Queen'i örnek almaktadır.
2008 yılında The Fame adını taşıyan ilk stüdyo albümünün piyasaya sunmuştur. Albümden çıkan hit singlelar "Just Dance" ve "Poker Face"tir. "Just Dance" parçasıyla, 2009 Grammy Ödülleri'nde "En İyi Dans Kaydı" dalında ödüle aday gösterilmiştir. "Poker face" adlı şarkısıyla kendine bir çok hayran edinmiştir
.
Lady GaGa ilk olarak New York'un meşhur dans kulüplerinde keşfedildi. Onu meşhur eden şarkısının adı Beautiful Dirty Rich idi. Söylediği şarkılar kadar teatral sahne şovu, shock art diye tabir edilen sahne performansları, kendi tasarladığı kostümleri de çok dikkat çekti. Rock ve Pop müzik kadar tiyatroyu da çok sevdiği için sahne şovunun hiçbir zaman müziğinin gerisinde kalmasını istemiyordu. Müzikle tiyatroyu nasıl bir araya getirebileceğini David Bowie ve Queen konserlerini izleyerek öğrendi. Queen klasiği Radio Gaga'dan esinlenerek sahne ismi olarak Lady GaGa'yı seçti.

Diskografi
  • The Fame 2008

0 yorum:

Yorum Gönder