3 Aralık 2009 Perşembe

Fondöten Seçmenin İncelikleri



Fondöten denilince akla makyaj gelir ama fondötenler artık cilt bakım ürünü kalitesinde üretiliyor. Fondöten hakkında her şey bu yazıda...

Fondötenler neredeyse her kadının kullanmak istediği ama bir o kadar da kullanmaktan çekindiği ürünlerdir. Bunun sebebi de fondötenler hakkında yanlış bildiklerimizdir.

Dermalogica Eğitim Müdürü Melike Yumlu bu yanlışlar hakkında bizi bilgilendiriyor ve günümüzde bazı fondötenlerin nasıl cilt bakım kalitesi sağladığını hatırlatıyor.

Her cilt tipine fondöten önerilir mi?

Fondötenler her tip cilde uygulanır ama fondöten içerikleri her cilde uygun olmayabilir. Fondöten seçimi yaparken içeriklerine çok dikkat etmek gerekir: Örneğin akneli ciltlere sahip kadınların su bazlı bir fondöten, kırışıklığı daha yoğun olan ciltlilerin ise, daha ince yapıda ama kapatma özelliği yüksek ve aynı zamanda nemlendirici etkisi olan bir fondöten tercih etmeleri gerekir.

Fondötenin seçimi kadar uygulanması da önemlidir değil mi?

Fondötenden önce cildi temizlemek ve nemlendirmek hem fondötenin daha rahat sürülmesi, hem de daha güzel ve doğal görünmesi için çok önemlidir. Eğer cilt çok kuru ve mat görünümlüyse ya da cilt yüzeyinde birikimler varsa, uygulama öncesinde peeling yapmak fondötenin daha pürüzsüz ve cilt ile uyumlu görünmesini sağlar.

Fondötenin ciltte doğal görünmesi için öncelikle ne yapmalıyız?

Fondötenin ciltte doğal görünmesi için 1. kural, doğru tonu seçmek ve doğru uygulamaktır. Doğru rengi bulmak için fondöten çene kemiğinde denenmelidir, el üstünde denemek yanlıştır. Fondöteni daha ince uygulamak için ise, nemli bir sünger kullanılabilir. İlk önce sünger su ile ıslatılır ve uygulama, yüz ortasından başlayarak yanlara doğru kayarak yapılır. Daha kalın kapama sağlamak için fondöten parmak uçları ile tüm yüze uygulanır. Fondöteni çene kemiği, boyun çizgisi ve saç diplerinde dikkatli kullanıp iyice dağıtmak gerekir. Fondöten uygulamasını bitirdikten sonra, saç ve kaşlarınıza bulaşmış olan fondöteni temizlemeyi unutmayın.

Fondötenin cilt bakım kalitesinde olması ne demektir?

Günümüzde nemlendiriciler, içeriklerindeki doğal renklendiriciler ve güneş filtreleri ile fondötenler gibi cildi kapatıp, pürüzsüz ve daha canlı bir görünüm sağlayabiliyorlar.

Fondötenin doğal renklendiriciler içermesi neden bu kadar önemlidir?

Suni renklendiriciler gözenekleri tıkayarak ciltte siyah nokta oluşumuna sebep olurken eğer cilt sivilceliyse sivilcelerde de artışa sebep olabilir.

Fondötenin olmazsa olmazı nedir?

Akşamları fondötenin tamamen ciltten temizlenmesi gerekir. Kullanılan temizleyicinin su bazlı kirlerin yanı sıra yağ bazlı kirleri, renklendirici ve güneş filtrelerini tamamen durulayacak kalitede olması gerekir. Temizleyicinizi üst üste iki kez kullanarak daha da etkili hale getirebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder